Dünya Dünyanın en ürkütücü davası... Hayaletin ifadesiyle katil bulundu

Dünyanın en ürkütücü davası... Hayaletin ifadesiyle katil bulundu

Paylaş
Dünyanın en ürkütücü davası... Hayaletin ifadesiyle katil bulundu

ABD'nin Batı Virginia bölgesinde 1897 yılında gerçekleşen cinayet davası, kimsenin aklına gelemeyecek bir şekilde çözülmüştü. Günümüzde hâlâ duyanları şaşkına çeviren bu davada bir hayaletin şahitliği kullanılmıştı.

Derleyen: Mine Bozkurt | 1897'de Erasmus 'Edward' Stribling Trout Shue adında bir adam, karısı Elva Zona Heaster Shue'yu öldürmekten mahkum edildi. Ancak onun mahkum edilmesini sağlayan bir 'hayaletin' yaptığı tanıklıktı.

Haberin Devamı

23 Ocak'ta Erasmus'un karısının cesedi çırak bir çocuk tarafından bulunmuştu. Zona, merdivenlerde cansız bir şekilde yatıyordu. Çocuk yardım çağırdı ancak adli tıp görevlisi Dr. George Knapp olay yerine gelmeden önce Zona'nın kocası Erasmus eve döndü ve cansız bedenini merdivenlerden alıp yatak odasına götürdü. 

Zona öldüğü sırada üzerine boğazlı bir elbise vardı. Erasmus, adli tıp görevlileri gelene kadar karısının cesedini yatak odasında bıraktı. 

ADETA ÇILDIRDI

Adlı tıp doktoru eve geldikten sonra Zona'nın cesedini incelemeye çalıştı ancak Erasmus buna izin vermedi ve adeta ortalığı ayağa kaldırdı. Adli tıp görevlisinin çıldırmış eş karşısında Zona'nın ölümünü 'doğal nedenlere' bağlamasından başka çaresi kalmamıştı. 

Haberin Devamı

Elva Zona Heaster Shue

Zona'nın cenaze töreni açık bir tabutta sergilendi. Cenaze alanına gelen tanıdıklar, Zona'nın boynunun fularla örtüldüğünü gördü. Erasmus ise giderek daha tuhaf davranışlar sergilemeye başlamış ve daha histerik bir hâle gelmişti. 

Cenazeye katılanlar, Erasmus'un olağan dışı davranışlarını 'kaybına' bağladı. Bu nedenle davranışlarını çok fazla sorgulamadılar. Zona, cenazenin ertesi günü Soule Şapeli Mezarlığı'na gömüldü.

ANNESİ ŞÜPHELENİYORDU

O sırada Zona'nın ölümünde Erasmus'un şüpheli olduğuna inanan tek kişi, Zona'nın annesi Mary Jane Heaster'dı. Mary'nin Erasmus'a karşı her zaman bir güvensizlik duymuştu ancak bunun nedenini bilmiyordu. Elinden gelen tek şeyse, gerçeğin bir gün ortaya çıkması için dua etmekti. Şans eseri, acılı annenin isteği gerçekleşti. 

HAYALET KARŞISINA ÇIKTI

Bir gün Mary, kızının hayaletinin karşısına çıktığını ve Erasmus tarafından yaşadığı istismarı anlattığını açıkladı. Acılı anne, kızının hayaletinin neden öldüğünü bile açıkladığını söyledi. Erasmus ve Zona, akşam yemeğinden sonra tartışmış, Erasmus Zona'yı boğmuş ve boynunu kırmıştı. Hayalet, Mary'e nasıl öldüğünü kanıtlamak için başını geriye doğru çevirerek boynunu göstermişti. 

Mary, yaşadığı paranormal olayın ardından derhal savcı John Preston'a koştu ve davanın yeniden açılmasını talep etti. Soruşturma, Zona'nın cesedinin mezarından çıkarılması ve yaralandığı bölgenin incelenmesini de içeriyordu. Adli tıp ekipleri mezardan çıkardıkları cesedin üzerinde inceleme yaptı. 

Haberin Devamı

SÖYLEDİKLERİ DOĞRUYDU

22 Şubat 1897'de adli tıp uzmanları, Zona'nın boynunda izler olduğunu ve kırıldığını gördü. Zona, boğulma sonucu hayatını kaybetmişti. İşin ürkütücü yanı ise boynu tam olarak, Zona'nın hayaletinin Mary'e gösterdiği bölgeden kırılmıştı. 

Müfettişler Erasmus'un şiddet geçmişi olduğunu ve önceki karısının da gizemli koşullar altında öldüğünü ortaya çıkardı. Erasmus mahkemeye çıkarıldı ve Zona'nın annesi Mary, yaşadığı paranormal olayı mahkemede anlatarak tanıklık etti.

İFADE BELGELERE GEÇTİ

Batı Virginia Eyalet Arşivleri, Mary'nin hayaletin ağzından yaptığı yeminli ifadeyi belgeliyor. Belgelerde şu ifade yer alıyor:

Hayalet bana boynunun ilk ekleminden kırıldığını söyledi. İçinde öldürüldüğü elbiseyi anlattım. Giderken başını tamamen çevirdi ve her şeyi bilmemi istiyormuş gibi bana baktı. Sonra her şeyi anlattı.

Mahkemede Mary'e Zona'yı gerçekten görüp görmediği ve bunun bir rüya olma ihtimali sorulduğunda ise "Evet efendim. Onu gerçekten gördüm" dedi. 

Mahkemenin ardından Erasmus ömür boyu hapis cezasına çarptırılarak devlet hapishanesine gönderildi. Erasmus,1900 yılında bilinmeyen bir salgının kurbanı olarak hapishanede öldü. 

Haberin Devamı

Yaşanan bu olay tarihte ilk kez bir hayaletin ifadesi kapsamında birinin ceza aldığı mahkeme oldu. Yaşanan olay tarihe Greenbrier Hayaleti olarak geçti. Bölgede olayı anlatan bir tabela bile bulunuyor. 

Bölgedeki tabela