Dünya Düşürmek için 400 bin dolarlık füze kullandılar... ABD'nin UFO'su hakkında ilginç iddia

Düşürmek için 400 bin dolarlık füze kullandılar... ABD'nin UFO'su hakkında ilginç iddia

Paylaş
Düşürmek için 400 bin dolarlık füze kullandılar... ABD'nin UFO'su hakkında ilginç iddia

Çin ile casus balon gerilimi yaşan ABD, geçtiğimiz hafta art arda UFO düşürdüğünü açıklamıştı. Düşürdüğü tanımlanamayan cisimlerden biri için ABD Hava Kuvvetleri, 400 bin dolarlık füze kullanmıştı. Ancak tüm hükümeti harekete geçiren UFO, sanılandan daha farklı bir şey çıkmış olabilir.

Posta.com.tr | Kuzey Illinois Bottlecap Balon Tugayı, Aviation dergisine verdiği demeçte, kendilerinin özenle yaptığı ve yakın zamanda kaybolan balonlarından birinin Kanada üzerinde ABD ordusu tarafından UFO sanılarak vurulan nesne olmasından korktuğunu açıkladı. 

Haberin Devamı

Pico Balonu olarak adlandırılan uçan nesne, gümüş renkli bir silindir şeklindeydi. Son konum olarak ise balondan cuma günü Alaska'nın batı kıyınlarında sinyal alındı. 

Balonun öngörülen rotasına göre cumartesi günü Yukon Bölgesi üzerinde olması gerekiyordu ki ABD Hava Kuvvetlerinin F-22 uçağını harekete geçirip UFO düşürdüğünü söylediği rota da tam olarak burasıydı. 

Kuzey Illinois Bottlecap Balon Tugayı, kendi balonlarını yaratan, gökyüzüne bırakan ve ardından radarlarla izleyen bir grup meraklıdan oluluyor. Grup cumartesi günü K9YO cihazının "hareket halinde kayıp" olarak ilan etti.

K9YO balonunun takip cihazının sinyali kesilmeden önce 123 gün boyunca dünyanın etrafında 6 kez dolaştığı belirtildi. Bu tür balonlar genellikle kötü hava koşulları onları düşürmeden önce ya da herhangi bir hasar görmeden önce sürekli havada süzülme eğilimindeler. 

Haberin Devamı

Grubun yaptığı balon, küçük bir GPS vericisi ve antenle donatıldı. Bu da balonun amatör bir radyo ile izlenmesine olanak sağlıyordu. 

ABD Hava Kuvvetleri, Çin casus balonu ve diğer UFO'ları düşürmek için Sidewinder füzeleri kullandı. Her füze kabaca 400 bin dolar değerinde. Pico Balonları ise türüne bağlı olarak genellikle 12 ila 180 dolar arasında değişiyor. Yani ABD ordusu, 12 dolarlık bir balon için 400 bin dolarlık füze kullanmış olabilir. 

Kuzey Illinois Bottlecap Balon Tugayı

Amerika'nın kuzey kesimlerinde geçen hafta düşürülen 3 uçan cismin enkazlarının bulunması için çalışmalar devam ediyor. Biden, düşürülen uçan cisimlerle ilgili "Bu üç nesnenin tam olarak ne olduğunu henüz bilmiyoruz" dedi.

Biden, Çin'in balonunu düşürme emri vermişti.

Çin ise ABD semalarına geçen balonunun bir 'meteoroloji balonu' olduğunu ve casuslukla ilgisi olmadığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise iki ülke arasındaki gerilim nedeniyle Çin ziyaretini askıya aldı. 

Öte yandan ismi açıklanmayan üst düzey Pentagon yetkilisi, ABD istihbaratının balonun Çin Halk Cumhuriyeti'ne ait olduğuna "emin" olduğunu ve son iki gündür bilgi toplamak için hassas bölgelerde uçtuğunu söyledi. 

Haberin Devamı