Dünya Rusya - Ukrayna savaşında casus balon gerilimi

Rusya - Ukrayna savaşında casus balon gerilimi

Paylaş
Rusya - Ukrayna savaşında casus balon gerilimi

ABD semalarındaki Çin casus balonu gerilimi henüz tazeyken, Ukrayna'daki ateş hattından yeni bir haber geldi. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'ya ait en az 6 casus balonu düşürdüklerini açıkladı.

Posta.com.tr | Ukraynalı yetkililer, Kiev üzerinde uçan en az 6 Rus casus balonunu düşürdüklerini açıkladı. Kiev ordusundan yapılan açıklamada "Kiev hava sahasında 6 düşman tespit edildi. Altısı da hava savunma sistemleri tarafından vuruldu. Çoğu düştü" denildi. 

Haberin Devamı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, ulusal kanalda yaptığı açıklamada Rusya'nın keşif ya da hava savunma sistemlerini şaşırtmak amacıyla uçan nesneler kullandığını öne sürdü. Ihnat'a göre, Rus balonlarının boyutlarının değişmesine rağmen basit reflektörlerle havada uçabilirler. 

HEDEF ŞAŞIRTMA

Uçan cisimlerdeki basit reflektörler hava savunma sistemlerinin hedeflerini şaşırtmaya yarıyor. Rusya bu araçları Kerch Köprüsü gibi alanlara saldırı gerçekleştirmeden önce kullanıyor. Ihnat, Rusların doğu Dnipropetrovsk bölgesi üzerinde balon kullandığını bildirdi. Balonların gazla dolu göründüğünü ve yaklaşık bir ila bir buçuk metre çapında olduğunu söyledi. Ukrayna'nın casus balon iddialarına Rusya'dan henüz cevap gelmedi. 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda Çin'e ait bir casus balonun bilgi toplama amacıyla ABD hava sahasına girdiği iddia edilmiş, ABD güçleri tarafından balon düşürülmüştü. Çin balonunun düşürülmesinin ardından Kanada ve ABD'nin hava sahasında art arda tanımlanamayan uçan cisimler görülmüş ve her iki ülkenin ordusu tarafından etkisiz hale getirilmişlerdi. Rusya'nın tanımlanamayan uçan cisimlerle ilgisinin olup olmadığı ise henüz net değil.