Dünya Facia yaşanan yat 'Sabıkalı' çıktı

Facia yaşanan yat 'Sabıkalı' çıktı

Paylaş
Facia yaşanan yat 'Sabıkalı' çıktı

Yunanistan açıklarında önceki gün batan göçmen teknesinde 79 kişi ölmüştü. İçinde 700 kişinin olduğu tahmin edilen teknede kaybolanların tam sayısı bilinmiyor. Meksikalı milyarder Alberto Bailleres’e ait süperlüks yat 5 yıl önce de Instagram modeli Sinead McNamara’nın gizemli ölümüyle gündem olmuştu.

Libya'dan İtalya'ya giden bir yat önceki gün Yunanistan'ın Mora Adası açıklarında battı. İçinde 700 göçmenin bulunduğu tahmin edilen yatta 79 kişi öldü, 104 kişi kurtarıldı. Kayıp sayısı ise bilinmiyor. 5 bin 200 metre ile Ege Denizi'nin en derin noktalarından birinde yaşanan faciada suyun derinliğinin arama çalışmalarını zorlaştırdığı ve facianın gerçek boyutunun hiçbir zaman kesin olarak bilinemeyeceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

175 MİLYON DOLAR

Yatın motor arızası yaptığı, çevredeki gemilerin yardım önerisinde bulunduğu fakat İtalya'ya devam etmek isteyen göçmenlerin bu önerileri reddettiği öğrenildi. Yatın bilinmeyen bir sebeple yolcuların bir tarafına doluşması nedeniyle alabora olup battığı belirlendi. Facianın yaşandığı yatın adının 'Mayan Queen IV' olduğu ortaya çıktı. 175 milyon dolarlık (4.1 milyar lira) 6 katlı ve 92 metrelik mega yat, mürettebat dahil 42 kişilik kapasiteye sahip olarak 2008'de inşa edilmişti.

GÜMÜŞ KRALININ YATI

Yatın sahibi ise geçen yıl 91 yaşında ölen Meksikalı milyarder Alberto Bailleres. 9.2 milyar dolar serveti olan Alberto Bailleres, dünyanın ikinci en büyük gümüş madenine sahip olduğu için 'gümüş kralı' olarak anılıyordu. 'Mayan Queen IV'ün adı 5 yıl önce de dünya gündemine oturmuştu. 2018'de teknede çalışan Avustralyalı Instagram fenomeni Sinead McNamara'nın (20) cesedi yatın arkasında boğazından asılı halde bulunmuştu.

Haberin Devamı

 

 

BİR TUHAF 'İNTİHAR'

Yine Yunanistan açıklarında meydana gelen olay resmi kayıtlara 'intihar' olarak geçti. Ancak genç kadının sosyal medya paylaşımları ne kadar hayat dolu olduğunu gösteriyordu. Üstelik intihar için geçerli bir gerekçe de bulunamamıştı. Ayrıca olaydan birkaç dakika önce genç kadının teknede başka biriyle tartışırken çekilen görüntüleri ortaya çıkmıştı. Üstelik olay yeri ekiplerinin inceleme yapmasına fırsat kalmadan yatın limandan ayrılmasına izin verilmişti.