Dünya FBI'ın en çok arananlar listesindeydi: 12 yıl kendini yoga eğitmeni olarak gizledi

FBI'ın en çok arananlar listesindeydi: 12 yıl kendini yoga eğitmeni olarak gizledi

Paylaş
FBI'ın en çok arananlar listesindeydi: 12 yıl kendini yoga eğitmeni olarak gizledi

Meksika'da yoga eğitmeni olarak çalışan Jorge Rueda Landeros, 3 gün boyunca yoga dersine gelmeyince öğrencileri endişelendi. Yoga öğretmenlerine ulaşamayan öğrenciler kayıp ilanı verince korkunç gerçek ortaya çıktı.

Posta.com.tr | Meksika'da 12 yıldır yoga eğitmeni olarak çalışan León Ferrara adlı kişi, 3 gün boyunca derse gelmeyince öğrencileri endişelenmeye başladı. Öğrencileri, León Ferrara adına kayıp başvurusu yapmak istedi. Ancak yetkililere ulaştıklarında yoga öğretmenleri hakkındaki korkunç gerçeği öğrendiler. 

Haberin Devamı

KAYIP İLANI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Katilin Maria isimli bir öğrencisi "Yas tutuyormuş gibi hissediyorum. León'u tanıyorum ama Jorge'nin kim olduğunu bilmiyorum" dedi ve kayıp ilanı vermeye gittiğinde hayatının şokunu yaşadığını şu sözlerle anlatıyor:

'Arkadaşınız kayıp değil. Gözaltında ve Interpol dosyası var. Size daha fazlasını söyleyemeyiz' dediler. Onunla görüşme fırsatım olursa, ona bir sürü soru sormam gerekecek.

Kendini León Ferrara olarak tanıtan kişi aslında Jorge Rueda Landeros'tu. Hem ABD hem de Meksika vatandaşı olan Landeros 2010 yılından beri ABD'de aranıyordu. Ancak hiçbir zaman bulunamadı. 


KENDİNİ YOGA EĞİTMENİ OLARAK TANITTI

2010 yılında Maryland'de Sue Marcum evinin bodrumunda ölü bulundu. Jorge Rueda Landeros, cinayetin ardından FBI'ın en çok arananlar listesinde baş şüpheli olarak yer aldı. Ancak Landeros Meksika'ya kaçtı. Burada yoga eğitmeni olarak kendine iş buldu ve 12 yıl boyunca FBI'dan kaçmayı başardı. 13 Aralık'ta yetkililer tarafından tutuklandı. Şimdi ise ABD'ye iade edilmeyi bekliyor. 

Haberin Devamı

Landeros "Ben masumum.  "Hiçbir şeyi takip etmedim. Kaybolduktan sonra, soruşturmayı tamamen unuttum. Hâlâ 'Jorge' ismine cevap vermekte zorlanıyorum" dedi ve eski hayatını geride bıraktığını açıkladı. 

Landeros, birinci derece cinayet ve soruşturmadan kaçmak suçundan yargılanacak.