Dünya Gazeteci Ünal'ın aylar sonra ilk görüntüsü

Gazeteci Ünal'ın aylar sonra ilk görüntüsü

Paylaş
Gazeteci Ünal'ın aylar sonra ilk görüntüsü

Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ın 2 ay sonraki ilk fotoğrafı

Suriye’de tutuklu bulunan gazeteciler için girişimde bulunan İnsani Yardım Vakfı, (İHH) 21 Ağustos’tan bu yana Suriye’de tutulan gazeteci Cüneyt Ünal’ın 24 Ekim’de çekilmiş fotoğrafını yayımladı.

Haberin Devamı

2 AY SONRA İLK FOTOĞRAFI

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Avukat Bülent Yıldırım, uluslararası ilişkilerden sorumlu yönetici İzzet Şahin ve yine vakıf görevlisi Dilaver Kutluay’dan oluşan heyet yaklaşık 1 haftadır Şam’da yoğun bir çaba içerisinde diplomatik temaslarda bulunuyordu. Bu çabalar sonucunda Şam’da hapishanede tutulan kadın ve çocukların da içinde bulunduğu bir grup hapishanede ziyaret edildi. Ayrıca gazeteci Cüneyt Ünal’a da ulaşılarak bu fotoğraf elde edildi.

Suriye’de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal’ın eşi Nuran Ünal, eşinin 24 Ekim’de çekilmiş fotoğrafının yayımlanmasına ilişkin, "Çok şükür, hayatta olduğunu bir kez daha görmüş oldum, bu beni çok rahatlattı" dedi.

Suriye’de tutuklu bulunan gazeteciler ve siviller için temaslarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, 21 Ağustos’tan bu yana Suriye’de tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal’ın 24 Ekim’de çekilmiş fotoğrafını yayımlaması, Cüneyt Ünal’ın eşi Nuran Ünal’ı mutlu etti. Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Nuran Ünal, eşinden 27 Ağustos’tan beri haber alamadığını, en son görüntülerini de bu tarihte izlediğini belirtti.

Haberin Devamı

Ünal, eşinin daha önceki görüntülerinin aklından hiç çıkmadığını ve 27 Ağustos’taki görüntülerde eşinin suratında morluklar olduğunu ve objektife korkuyla baktığını hatırlattı. Bu durumun bugüne kadar devam ettiğini düşündüğünü dile getiren Ünal, şöyle devam etti:

"Ancak fotoğrafı görünce bu düşüncem kayboldu. Çok şükür, hayatta olduğunu bir kez daha görmüş oldum, bu beni çok rahatlattı. Aldığım fotoğrafta o morluklar yüzünde yoktu. Bakışları biraz daha düzelmişti, daha iyi gördüm. Tabii ki tedirginlik vardı ama sağlıklı olduğunu, herhangi bir şiddete maruz kalmadığını görmüş oldum. Bu da bana çok güzel bir bayram hediyesi oldu. Açıkçası telefon bekliyordum, bir umudum vardı. Konsolosluğa başvuru yapmıştım en azından telefonla görüşme hakkımı kullanmak istiyorum diye. Telefon bekliyordum ama elime böyle bir fotoğraf geçti."

'Fotoğrafa gözyaşları içerisinde baktım'

Eşinin en kısa zamanda geri dönmesi için dua ettiğini anlatan Ünal, fotoğrafı aldığı anda bir röportajda olduğunu ve kendisine İHH’dan telefon geldiğini söyledi. Ünal, haberi alır almaz elektronik posta adresini kontrol ettiğini dile getirerek, "Maili açtığımda, fotoğrafa gözyaşları içerisinde baktım. 3 gün öncesine ait olduğu tarihi gördüm. Geçen bayram bana çiçek göndermişti, bayramı ayrı geçiriyoruz diye, bu fotoğraf da bana ondan gelen bir çiçek gibi geldi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DHA