Dünya Hemşireler bile hiç duymamıştı! 40 yaşında nadir görülen kanserden öldü

Hemşireler bile hiç duymamıştı! 40 yaşında nadir görülen kanserden öldü

Paylaş
Hemşireler bile hiç duymamıştı! 40 yaşında nadir görülen kanserden öldü

İngiltere'de bir çocuk annesi 40 yaşındaki kadın, nadir görülen bir kanser türünden hayatını kaybetti. Doktorlar teşhisi koyduktan sonra hastanedeki hemşirelerin bile 'adını daha önce hiç duymadığı' kanser türü, genellikle ciltte, göğüste, iç organlarda, kemiklerde ve derin dokularda görülürken bazen de kalbi etkileyebiliyor.

Posta.com.tr | İngiltere'de bir çocuk annesi 40 yaşındaki Lesley Turner, göğsünde bir yumru hissettiğinde doktora gitmeye karar verdi. Yumru için farklı hastanelere giden Lesley, korkunç gerçeği öğrenecekti. Lesley nadir görülen bir kansere yakalanmıştı ve tedavi edilemezdi. 

Haberin Devamı

Eşi Rob ile 2007'de  Glasgow'da tanışan Lesley, 2014'te evlenmiş ve oğulları Liam'ı dünyaya getirmişti. Hastalığı boyunca hep yanında olan eşi Rob, "Yaklaşık dört ay kemoterapi gördü ama yüzünde her zaman bir gülümseme vardı. Nazikti, eğlenceli ve zekiydi" dedi.

Doktorlar Lesley'e anjiyosarkom teşhisi koymuştu. Aile Sheffield's Northern General ve Weston Park hastanelerine gittiğinde, buradaki hemşireler ve diğer personel hastalığı daha önce hiç duymadıklarını söyledi. Zira Lesley'nin kanseri son derece nadir görülüyordu. 

Aylarca kemoterapi gören kadın, son günlerini St.Luke's hastanesinde geçirmişti ve öldükten sonra eşinden burası için bağış toplamasını istemişti. Lesley'e söz veren Rob, GoFundMe kampanyası başlattı ve St Luke's Hospice için yaklaşık 4.500 sterlin topladı.

Haberin Devamı

NADİR GÖRÜLEN KANSER

Peki Lesley'i hayattan koparan son derece nadir görülen bu kanser türü tam olarak neydi?

Anjiyosarkom, kan damarlarını kaplayan hücrelerden gelişen oldukça nadir bir kanser türü. Genellikle ciltte, göğüste, iç organlarda, kemiklerde ve derin dokularda görülürken bazen de kalbi etkileyebiliyor.

Anjiyosarkom sıklıkla yaşlı insanlarda görülür ancak hemen her yaşta ortaya çıkabilir. Çocuklarda oldukça nadir görülür ve sıklıkla erkek bireyleri etkiliyor. Çoğu anjiyosarkomun nedeni kesin olarak bilinmiyor.  Ancak, radyasyona maruz kalmanın bazı anjiyosarkomlara neden olduğu gösterilmiştir.

“Lenfödem” olarak bilinen lenf düğümlerinde şişme, kimyasal maddelere maruz kalma ve genetik hastalıklar anjiyosarkom için bilinen risk faktörleri. 

BELİRTİLERİ NELER?

Anjiyosarkomun semptomları tümörün boyutuna ve konumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Cildinizde morluk şeklinde görülebilir ya da dokunduğunuzda kanayan bir lezyon olabilir.

Derinin altındaki yumuşak dokuda yumru ve şişlik şeklinde görülebilir. Bu yumrular genelde hızlı büyür ve ağrılıdır. Anjiyosarkom agresif bir türdür ve vücudun diğer bölgelerine hızla yayılabilir.