Dünya Henüz yeni nişanlanmıştı... Yanlış kaşık hayatına mal oldu

Henüz yeni nişanlanmıştı... Yanlış kaşık hayatına mal oldu

Paylaş
Henüz yeni nişanlanmıştı... Yanlış kaşık hayatına mal oldu

Evlilik teklifi aldıktan sonra çıktıkları romantik tatilde trajik bir şekilde can veren 24 yaşındaki kadın, ülkeyi yasa boğdu. Genç kadının ölümüne sebep olan şeyse, çayını karıştırmak için yanlış bir kaşık kullanmasıydı...

Posta.com.tr | Birleşik Krallık Wiltshire'da pazarlama yöneticisi olarak çalışan 24 yaşındaki Jess Prinsloo, partneri Craig McKinnon ile 27 Aralık'ta romantik bir Güney Afrika tatiline çıkmıştı. Bu tatilde Craig, hayatının aşkı Jess'e evlilik teklif etti. Teklif karşısında havalara uçan Jess'in cevabı belliydi: Evet...

Haberin Devamı

Jess ve Craig, 2019 yılında üniversitede tanışmış, 2021'de birlikte yaşamaya başlamıştı. Çift, 30 Aralık'ta Johannesburg'daki annelerinin yanına gitmeden önce mutluluklarını bir süre başbaşa kutladı. Jess'in Güney Afrika'da birçok aile üyesi ardı ancak üniversiteden sonra ülkesine geri dönmedi. Craig de evlilik teklif etmek için bundan daha iyi bir yer olmayacağını düşünüyordu. Ta ki ölüm, genç çifti ayırana kadar...

3 GÜN SÜREN MUTLULUK

Jess'in süt ürünlerine ölümcül derecede alerjisi vardı. Henüz o 9 aylıkken başlayan alerjisi, 18 yaşında yediği körili tavuğun içindeki süt nedeniyle ölümden dönmesine neden oldu. Evlilik teklifi aldıktan 3 gün sonra korkunç son onu bulacaktı. 

Tatil sırasında çay içmek isteyen Jess, çayını karıştırmak için yanlışlıkla sütle temas eden bir kaşık kullandı. Vücuduna giren ufacık bir miktar süt, Jess'in alerjik reaksiyon geliştirmesine ve anaflaktik şok geçirmesine neden oldu. Nefes alamayan genç kadın, acilen hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen bir gün sonra hayatını kaybetti. 

Haberin Devamı

YÜREKLERİ BURKTU

Nişanlısının ölümünün ardından Facebook'ta yürek burkan bir yazı yazan Craig "Bugün hayatımın en kötü günü. Jess'imle geçirdiğim 3 yılın yeri doldurulamaz ve bu yılları dünyadaki kimseyle değiştirmem. Daha önce hiç hissetmediğim kadar acı hissediyorum" dedi. 

Craig, Jess'in alerjisini bildiğinden üç yıldır süt ürünü tüketmediğini söyledi. Jess'in alerjisi baş gösterdiğindeyse yanındaki ilaçların hiçbir işe yaramadığını belirtti. 

Jess'in cenaze ve hastane masrafları için ailesi bağış kampanyası başlattı. 

BEBEKLERDE SÜT ALERJİSİ BELİRTİLERİ NELER?

 Bebeklerde süt alerjisinin belirtileri şu şekilde:

Bebek eğer kanlı bir şekilde dışkılama yapıyorsa bu noktada süt alerjisinin olup olmadığı tespit edilebilir. Süt alerjisi olan bebekler sümüksü bir kıvamda dışkılama yapar. Hatta bazen de dışkılama yapmaz ve bebeklerde kabızlık görülebilir. Bu durumda bebekte süt alerjisi olduğu düşünülebilir.

Bebeğinizde geçmeyen bir öksürük ve hırıltılı bir solunum varsa bu da süt alerjisine yönelik olabilir.
Süt alerjisi olan bebeklerde hırıltılı solunum oldukça fazla görülür. Aynı zamanda bu bebeklerde burun tıkanıklığı da gözlemlenebilir.

Haberin Devamı

Deri hastalıkları da yaşanabilir. Bebeklerde eğer süt alerjisi bulunuyorsa cildinin bazı bölümlerinde egzama yaşanabilir. Aynı zamanda egzamanın yanı sıra ciltte kızarıklıklar ve sürekli olarak kaşınma meydana gelebilir. Süt alerjisi olan çocuklar deri döküntüleri de meydana gelebilir.

Bronşitte süt alerjisi için en önemli etmenlerden biri. Bebeklerde süt alerjisi gözlemlendiğinde bebekte bronşit meydana gelebilir. Buna bağlı olarak bebekte sürekli bir öksürme yaşanır. Bronşit iyileştikten sonra da tekrarlayabilir. Bu da süt alerjisini düşündürebilir.

Bebeğinizi besledikten sonra kusma yaşaması normaldir. Fazla besin verilmesi sonucu bazı bebeklerde kusma meydana gelebilir. Fakat yeterli miktarda beslendiği durumda da kusma yapması süte alerjisi olduğunu düşündürebilir. Özellikle anne sütü ile beslenen bebeklerde beslenmeye başladığı andan itibaren kusmalar meydana gelebilir. Buna bağlı olarak da bebekte sürekli olarak bir huzursuzluk durumu ortaya çıkar. Ağlama ve geceleri uyumama en büyük belirtilerden biri olarak görülebilir.

Haberin Devamı