Dünya Her şey 13 dakika içinde oldu: 4 üniversite öğrencisinin katledilmesinde kritik detay

Her şey 13 dakika içinde oldu: 4 üniversite öğrencisinin katledilmesinde kritik detay

Paylaş
Her şey 13 dakika içinde oldu: 4 üniversite öğrencisinin katledilmesinde kritik detay

ABD'nin Idaho eyaletinde, 4 üniversite öğrencisini kampüsteki evlerinde vahşice öldüren katil haftalar sonra yakalanmıştı. Adı Bryan Kohberger olan caninin cinayetleri nasıl işlediğine dair kan donduran detaylar günyüzüne çıkmaya devam ediyor.

Posta.com.tr |13 Kasım'da Şükran Günü tatili öncesinde Idaho Üniversitesi, korkunç bir seri cinayete sahne oldu. Idaho'da yaşayan ve burada üniversite okuyan 20 yaşındaki Ethan Chapin, 21 yaşındaki Madison Mogen, 20 yaşındaki Xena Kernodle ve 21 yaşındaki Kaylee Goncalves'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Katil ise günlerce kayıplara karışmış ve yakalanamamıştı. Olayın üzerinden geçen haftaların ardından en sonunda tüm oklar 28 yaşındaki Bryan Kohberger'i göstermeye başladı. Cinayet ile ilgili olarak aranan beyaz bir otomobilin peşine düşen polis ekipleri, aracın Kohberger'e ait olduğunu ve cinayet mahallinden alınan DNA örneklerinin uyduğunu duyurdu. Cani, en sonunda yakalanmıştı! 

Haberin Devamı

Bryan Kohberger (28) isimli zanlı, cinayeti işlediği kampüsten 3 bin 800 kilometre uzakta, Pennsylvania eyaletindeki ailesinin evinde kalırken polisin sabaha karşı düzenlediği baskında yakalandı. Polis ve FBI, olay yerinden alınan DNA örnekleri Kohberger’le eşleşince takibe aldıklarını açıkladı. 

Katil demir parmaklıklar ardında yargılanmayı beklerken ülkeyi sarsan cinayete dair yeni detaylar günyüzüne çıkmaya devam ediyor. Cinayetin nasıl işlendiğine dair yayınlanan bir zaman çizelgesi, katil Bryan Kohberger'in korkunç suçu 13 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiğini gösteriyor. Yetkililer daha önce dört öğrencinin 13 Kasım'da gece saat 3 ile 4 arasında öldürüldüklerine inandıklarını söylemişti. Ancak yeni araştırmalar, öğrencilerin 4 ile 4.25 arasında öldürüldüğünü ortaya çıkardı. 

Haberin Devamı

Kurbanlar arasındaki Kernodle'ın telefon kayıtları ve sosyal medya kullanımı aktif olduğu için, öğrencinin 4.12'de hayatta olduğunu gösteriyordu. İfadelere göre 4 kurban, o akşam dışarıda zaman geçirmiş, gece 2'de ev arkadaşları Bethany Funke ve Dylan Mortensen ile yaşadıkları mülke dönmüşlerdi. Trajedi ise buradan sonra başlıyor...

Katil Bryan Kohberger

SAAT SABAH 4.00

Öldürülen öğrencilerin oda arkadaşlarına göre, öldürülen öğrenciler sabah 4 civarında yatak odalarındaydı ve uyumuş olabilirlerdi. O saatlerde Kernodle eve dışarıdan yemek sipariş etmiş ve teslim almıştı. Bu da kurbanlardan birinin dışarıdaki biriyle kurduğu son temastı. Teslimatı yapan kuryenin kimliği belirlendi ve polis kayıtlarında yerini aldı. 

Aynı saatlerde oda arkadaşları Dylan Mortensen, Goncalves'in üçüncü kattaki yatak odasında köpeğiyle oynadığına inandığı sesler duyduğunu söyledi. Mortenson'ın odası birinci kattaydı. Mortenson, birkaç dakika sonra ise Goncalves'in "Burada biri var" dediğini duyduğunu söyledi. Mortenson, bunu duyduktan sonra yatak odasının kapısını açtığını ancak kimseyi görmediğini söyledi.

SAAT 4 - 4:12 ARASI

Mortenson, Kernodle'ın odasından ağlama sesi geldiğini duyduğunu sandı. Ardından kapısını açtı ve içeriye göz attı. Mortenson'ın polise verdiği ifadeye göre ardından "Sorun değil, sana yardım edeceğim" diyen bir erkek sesi duydu. 

Haberin Devamı

SAAT 04:12

Polise göre saat 4:12 civarında Kernodle TikTok kullanmıştı ve bu nedenle o saatte muhtemelen uyanıktı. Bu da cinayetin işlendiği evdeki kurbanlara ait son temastı. 

SAAT 04:17

Kernodle'ın TikTok'u kullandıktan beş dakika sonra, sadece 15 metre uzaklıkta bulunan komşunun güvenlik kamerasında "uğultulu ve gürültülü" bir ses kaydedildi. Polis, kurbanların evindeki köpeğin de sabah 4:17'den itibaren havladığının belirtti.

SAAT 4:17- 4:20 ARASI

Mortenson polise, üçüncü kez yine odasının kapısını açtığını ve bu kez katil olduğuna inanılan "siyah giysili maskeli bir adam" gördüğünü söyledi. Gördüğü kişiyi  175 boylarında atletik ancak çok kaslı olmayan bir tip olarak tanımladı. Maskesi ağzını kapatmıştı ancak gür kaşları belli oluyordu. 

Mortenson, maskeli kişiyi gördükten sonra "donakaldığını" ve adamın yanından geçip gittiğini söyledi. Adam kapıya yönelirken Mortenson kendini yatak odasına kilitledi. Polis, katilin daha sonra olay yerinden ayrıldığına inanıyor.

Haberin Devamı

Mortenson'ın ifadesi ve tanıkların telefon verileri incelendiğinde, polisler cinayetlerin sabah saat 4 ile 4.25 arasında gerçekleştiğine inanıyor.

4:20-4:25 ARASI

Kohberger tarafından kullanıldığına inanılan beyaz bir araba, cinayetlerin işlendiği evin dışında "yüksek bir hızla" sabah 4:20 civarında ayrılırken görüldü. Bu saatte Kohberger, katliamını gerçekleştirmiş ve kaçıyordu. 

SAAT 05:25

Beyaz araba dolambaçlı bir şekilde kaçmaya çalışırken Kohberger'in yaşadığı kampüste 5 kameraya yakalandı. Araç son olarak 5:27 civarında kameralara takıldı ve Kohberger, aracın son görüldüğü yere yakın olan kampüste yaşıyordu. 

İDAM ALABİLİR

28 yaşında bir kriminoloji doktora öğrencisi olan Kohberger,  ailesinin Pensilvanya'daki evinde SWAT ekibinin baskınıyla tutuklandı. Cinayeti işledikten sonra kullandığı araba da evin garajında ele geçirildi. Idaho eyaletine teslim edilen Kohberger, 4 cinayet ve hırsızlıktan suçlanıyor. Uzmanlara göre Kohberger suçlu bulunursa ölüm cezasına çarptırılabilir. Cani katil şimdi Latah İlçe Hapishanesinde tutuluyor.

Haberin Devamı