Dünya İngiltere'nin konuştuğu katil hemşire: Bebeği öldürdükten sonra yaptığı kan dondurdu

İngiltere'nin konuştuğu katil hemşire: Bebeği öldürdükten sonra yaptığı kan dondurdu

Paylaş
İngiltere'nin konuştuğu katil hemşire: Bebeği öldürdükten sonra yaptığı kan dondurdu

İngiltere'de Countess of Chester Hastanesi'nde görev yaptığı 2015 ve 2016 yılları arasında 7 bebeği kasten öldürmek ve 10 bebeğe de öldürme teşebbüsünde bulunmaktan suçlanan Lucy Letby'nin davası devam ediyor. Hemşirenin bebekleri öldürdükten sonra yaptığı iddia edilen şey ise kan dondurdu.

Posta.com.tr | 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby'nin İngiltere'deki Countess of Chester Hastanesi'nin bebek yoğun bakımında 7 bebeği öldürdüğü ve 10 bebeğe öldürme girişiminde bulunduğu iddia edilen dava devam ediyor. Hastanede çalıştığı 2015 ve 2016 yıllarında bebek ölümlerinin artması üzerine başlatılan soruşturmada, tüm oklar hemşire Lucy'i gösteriyor. Dava ilerledikçe Lucy Letby'nin korkunç yüzü hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

İddialara göre 'katil hemşire' Lucy, hastanede çalıştığı bir yıllık süre boyunca iki bebeğe insülin enjekte ederek öldürdü. Bununla da kalmadı, yenidoğan servisindeki diğer bebeklere damar yolu ya da mide tüpüyle hava ve süt enjekte ederek öldürmeye çalıştı. Toplam 17 bebekte görülen sakatlanma ve ölümlerin doğal yöntemlerle olmadığı ortaya çıktı.

4 KEZ DENEDİ, SONUNDA BAŞARILI OLDU

Manchester Kraliyet Mahkemesi'nde görülen davada Letby'nin 'Bebek I' adlı prematüre kız bebeği 4 kez öldürme girişiminde bulunduğu ve sonunda başarılı olduğu ortaya çıktı.

CİNAYET SONRASI KAN DODURAN HAMLE

Bebeğin ölümünden sonra anne, Letby'nin sürekli gülümsediğini ve bebeğin banyo yapmayı ne kadar sevdiğini anlatmaya devam ettiğini söyledi. Mahkemede ayrıca Letby'nin bebeklerini kaybeden ailelere 'normal olmayan bir şekilde' kart gönderdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bebek I'in küçük doğmasına rağmen durumunun iyi olduğu ve çabuk iyileştiği ifade edildi. Letby, onu öldürebilmek için 4 kez girişimde bulundu.

'PLANLANMIŞTI VE SOĞUKKANLIYDI'

Savcı Nick Johnson mahkeme jürisine Letby'nin dördüncü denemede başarılı olduğunu belirterek "Israrlıydı, planlanmıştı ve soğukkanlıydı" dedi.

12 -13 Ekim 2015'te bebeğin durumu iyidi bu nedenle ona bakan hemşire geçici olarak yerini terk etti ve Letby'nin bebeğe gözkulak olmasını istedi. Geri döndüğünde ise Letby odanın kapısında durup bebeğin 'solgun' göründüğünü söyledi. Bebeğe bakan görevli hemşire, bebeğin ölümek üzere olduğunu ve nefes almadığını fark etti. Sonrasında bebeğin bağırsaklarında gaz olduğunu buldu. Tıpkı Bebek I'in iki hafta önce Letby onu öldürmeye çalıştığı zamanki gibi.

Bir saatten daha az bir süre sonra çocuğun monitörü yeniden alarm verdi. Bir çalışan, Letby'nin çocuğun kuvezinin yanında durduğunu ve ona müdahale etmek istediğini söyledi. Ancak Bebek I öldü.

Hemşire Letby'nin davası İngiliz basınında büyük yankı uyandırmıştı. İngiltere medyası haberi "İngiltere'nin en cani bebek katili" başlığıyla manşetlerden verdi. 

Öte yandan Letby'nin çevresinde 'hayırsever' biri olarak görüldüğü ifade edildi. Dava devam ediyor. 

Haberin Devamı