Dünya Kan donduran yöntem! Katil hemşire bebekleri böyle öldürmüş

Kan donduran yöntem! Katil hemşire bebekleri böyle öldürmüş

Paylaş
Kan donduran yöntem! Katil hemşire bebekleri böyle öldürmüş

İngiltere'de Countess of Chester hastanesinin yenidoğan bölümünde gizemli bir şekilde ölen bebeklerin davası devam ediyor. 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby, hastanede çalıştığı 2015 ve 2016 yıllarında 7 erkek ve 2 kız çocuğunu öldürmekten, 10 bebeğe de öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor. "İngiltere'nin en cani bebek katili" olarak manşetlere taşınan davada Lucy Letby'nin bebekleri öldürmek için yaptığı iddia edilen girişimler kan dondurdu.

Posta.com.tr | İngiltere'deki Countess of Chester Hastanesi'nin yenidoğan bebek bölümündeki gizemli ölümlerin ardından soruşturma başlatıldı. Soruşturmadaki baş şüpheli ise üniversiteyi bitirdikten sonra hastanede işe başlayan hemşire Lucy Letby.

Haberin Devamı

Şimdi 32 yaşında olan Lucy Letby, hastanede çalıştığı 2015 ve 2016 yılları boyunca 7 prematüre bebeği öldürmekten, 10'dan fazla bebeği de öldürmeye teşebbüsten yargılanıyor. İçlerindeki bir erkek bebek ise yenidoğan ünitesine girdikten sadece 90 dakika sonra hayatı kaybetti. Tüm ülkede büyük yankı uyandıran vahşet, "İngiltere'nin en cani bebek katili" olarak manşetlerde yer aldı.

KAN DONDURAN YÖNTEMLER

Cinayetten yargılanan hemşirenin mahkemede anlatılan bebek öldürme yöntemleri ise kan dondurdu. İddialara göre hemşire Lucy, içlerinde ikizlerin de bulunduğu bebekleri öldürebilmek için küçük bedenlerine insülin, süt ve hatta hava enjekte etti. Bazı bebekleri öldürebilmek için 3 kez girişimde bulundu.

Haberin Devamı

GECE VARDİYASINDA CİNAYET

Lucy Letby'nin bebekleri öldürebilmek için ebeveynlerinin onları ziyarete çok az geldiği saat olan gece vardiyasından yararlandı.

Manchester Kraliyet Mahkemesi'nde dün görülen davada, birkaç bebeğe insülin enjekte ettiği ve Bebek E olarak adlandırılan çocuğa hava enjekte ederek zehirlediği iddia edildi. Bu durum doktorların hava embolisi dediği inme veya kalp krizine yol açarak bebeklerin ölmesine neden oldu. Letby ayrıca prematüre bebeklere yemek borusu ya da damar yoluyla tehlikeli miktarda süt vermesiyle öldürmekle suçlanıyor.

Letby'nin yenidoğan ünitesindeki ikizlere birden fazla kez cinayet girişiminde bulunduğu ve bu girişimlerde kardeşlerden birinin ölürken diğerinin hayatta kaldığı iddia ediliyor.

'OLAĞAN DIŞI İLGİ'

Polis tarafından sorgulanan Letby'e, öldürdüğü iddia edilen kurbanlarının ailelerini Facebook'ta neden takip ettiği soruldu. Savvılar bunun 'olağan dışı bir ilgi' olduğunu ifade etti.

Savcılar, yasal nedenlerden ötürü isimleri açıklanmayan Bebek F ve Bebek L'nin Letby tarafından kasten insülin verilerek öldürdüğünü iddia etti. İkiz olan erkek bebeklerin 8 ay arayla saldırıya uğradığı ifade edilirken saldırının ardından kan şekerlerinin ölümcül derecede düşmesine rağmen hayatta kaldıkları belirtildi.

ŞÜPHELERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Lucy Letby, gece vardiyasında çalıştığı süre boyunca sağlıkları normal olan ya da iyiye giden bebekler aniden kötüleşti ve öldü. Doktorlar bu ölümlere neyin sebep olduğunu bulmakta zorlanırken Lucy şüpheleri üzerine çekti. Letby'nin ilk kurbanının 8 Haziran 2015'te öldürüldüğü düşünülüyor. Letby, bu ölümden 3 yıl sonra tutuklandı.

Haberin Devamı

Dün görülen davanın ilk duruşmasında Lucy Letby, 7 prematüre bebeği öldürdüğü ve 10 bebeğe cinayet girişiminde bulunduğu iddialarını reddetti. Letby, bazılarında birden fazla kez cinayet girişiminde bulunduğu düşünülen 17 bebek hakkında 22 farklı suçtan yargılanıyor. İlk duruşmasından herhangi bir karar çıkmazken tüm ülkeyi ayağa kaldıran davanın 6 ay sürmesi bekleniyor.