Dünya İsrailli yarbay Gazze'de öldü! IDF resmen doğruladı

İsrailli yarbay Gazze'de öldü! IDF resmen doğruladı

Paylaş
İsrailli yarbay Gazze'de öldü! IDF resmen doğruladı

İsrail ile Filistin arasındaki savaşta ABD lideri Biden haftalar sonra ilk kez ara vermekten söz etti. Güneyden cephe açan Husilerin televizyonu ise, yeni saldırı dalgasını duyurdu. Öte yandan İsrail ordusu, Zırhlı Kolordu'nun 53'üncü taburunun komutanı Yarbay Salman Habaka'nın çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladı.

Haftalardır dünyanın gözü kulağı Gazze’den gelen haberlerde. Yaşanan trajedide İsrail jetlerinin bombardımanı her 60 dakikada 12 binayı yok ediyor.

Haberin Devamı

CİBALİYE VE BUREİJ KAMPLARI BOMBALANDI

İsrail Kuvvetleri Cibaliye ve Bureij kamplarını bombaladı. Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlenen üçüncü saldırıda en az 29 kişinin hayatını kaybettiği, düzinelerce kişinin de yaralandığı öğrenildi.

IDF DOĞRULADI: İSRAİLLİ YARBAY ÖLDÜRÜLDÜ

IDF, Zırhlı Kolordu'nun 53'üncü taburunun komutanı Yarbay Salman Habaka'nın kuzey Gazze Şeridi'ndeki savaşta öldürüldüğünü doğruladı. Habaka, IDF'nin Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonu sırasında öldürülen en kıdemli subay.

İsrailli yarbayın ölümü ile kara saldırısı sırasında öldürülen askerlerin sayısı 18'e yükseldi. Savaşın başlangıcından bu yana 333 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 9 bin 61'e yükseldiği duyuruldu. Hayatını kaybedenlerin 3 bin 670'inin çocuk olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

TEL AVİV CUMA GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

İsrail ordusu tarafından yapılan bilgilendirmede, Hamas'ın Gazze'nin kuzeyinde savunma hattının 'Çökmeye devam ettiği' aktarıldı. Çatışmaların göğüs göğse devam ettiğini kaydeden yetkililer Cuma günü kara harekatı kapsamında yapılan operasyonların genişletileceğini bildirdi.

İSRAİLLİ BAKAN DÜNYAYI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ! İŞGAL SONRASI PLAN

Gazze'nin kuzeyinin haritadan silinmesini 'her zamankinden daha güzel' ifadesiyle paylaşan İsrail Kültür ve Miras Bakanı Amichay Eliyahu, devamında "Her şeyi havaya uçurup, dümdüz et" dedi. İsrailli bakan, Gazze'nin tamamen işgal edilmesiyle toprakların kimlere verileceğini de yazdı.

İsrail’e uçak drone sürüsüyle saldırdılar! ‘Bu daha başlangıç’

EL MESİRA TELEVİZYONU: BU DAHA BAŞLANGIÇ!

Bir haftadır Yemen'in batısından İsrail'e füze ateşleyen ve patlayıcı yüklü kamikaze drone'lar gönderen Husi grubu, çarşamba akşamı yeni bir saldırı dalgasını duyurdu. İran destekli Husiler, İsrail'deki çok sayıda hedefe büyük bir grup silahlı insansız hava aracı saldırısı başlattıklarını açıkladı. Yemen'in batısını kontrol eden grup, Filistinlilere destek için askeri operasyonların devam edeceğini de vurguladı.

Husilerin yayın organları ise, açıklamaları 'Bu sadece başlangıç! Yemen, Mescid-i Aksa Tufanı'na girdiğini resmen duyurdu' başlıklarıyla sundu. Husilerin İsrail'e 24 saat içerisinde dördüncü kez drone saldırısına giriştiğini kaydeden El Mesira televizyonu, 'tarihi duyuru' ifadesine yer verdi.ABD'nin Yemen'den gelen uyarıları iyi okumadığını savunan Husi televizyonu, İsrail-ABD bloğuna karşı füze saldırılarının yanı sıra diğer askeri seçeneklerin de olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

ABD'ye ait bir savaş gemisi, geçen hafta Yemen'den ateşlenen füzeleri düşürmüş, kamikaze drone'lar da engellenmişti. Ancak hafta başında İsrail'in en güneyindeki şehri Eilat'ta hava saldırı sirenleri çaldı. İsrail ordusu bir kamikaze drone'un düşürüldüğünü duyurdu, Husiler ise İsrail'e ateşledikleri füzeler ve silahlı insansız hava araçlarının görüntülerini dünya ile paylaştı.

İran destekli bir başka grup olan Hizbullah'la savaşın ikinci gününden bu yana Lübnan sınırında çatışan İsrail, güneyden açılan yeni cepheyle yüzleşti. El Mesira televizyonu, Husilerin Kızıldeniz'in ucundaki Babulmendeb Boğazı'nı kontrol ettiğini hatırlatıp ABD ve İsrail'den korkmadıklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

İSRAİL UÇAKLARI BİRLEŞMİŞ MİLLETLER OKULUNU VURDU

İsrail Gazze'deki Şati mülteci kampında yer alan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) ait bir okulu hedef aldı. Okula İsrail saldırılarından kaçan binlerce insanın sığındığı biliniyor. Hava saldırıları, günün erken saatlerinde okulun etrafındaki baskında beş Filistinlinin öldürülmesinden sonra gerçekleşti.

BİDEN: ARA VERMELİYİZ

Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde bir seçim organizasyonunda kürsüye çıkan ABD lideri Joe Biden'a, bir kadın katılımcı "Sayın Başkan, eğer Yahudi insanları önemsiyorsanız, bir haham olarak sizden ateşkes çağrısı yapmanızı istiyorum" diye bağırdı.

Konuşması kesilen Biden, kadına "Bence bir ara vermeliyiz" yanıtını verdi. Gizli servis ajanlarının apar topar götürdüğü kadının adı, haham Jessica Rossenberg.

Gazeteciler Joe Biden'a 'ara'nın ne anlama geldiğini sordu, ABD Başkanı Gazze'deki rehinelerin dışarı çıkarılmasına atıfta bulundu ve durumun hem İsrailliler için hem de Müslümanlar için inanılmaz karmaşık olduğu yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Amerikan Associated Press haber ajansı, Biden'ın kullandığı 'pause' kelimesinin Washington'ın pozisyonunda hafif bir değişiklik olduğunu vurguluyor. Biden yönetimi, savaşın başından beri İsraillilere Gazze'deki operasyonlarını nasıl uygulayacakları hakkında bir şey söylemeyeceği konusunda ısrarcıydı.

Al Jazeera ise, ABD liderinin savaşın başından bu yana ilk kez bir 'ara'dan söz ettiğini kaydediyor.

GAZZE'DE BİR SAATTE NELER OLUYOR?

İsrail'in kapatmayı planladığı Al Jazeera televizyonu, haritadan silinen Gazze'deki vahşetin bir saatini gösteren bir grafik yayınladı.'Gazze'de her bir saatte neler oluyor?' başlıklı grafiğe göre, İsrail havadan 42 bomba atıyor, 12 bina 60 dakika içerisinde yok oluyor. Her bir satte altısı çocuk 15 Filistinli hayatını kaybederken, 35'i de yaralanıyor.