Dünya Kalp krizi geçiren hastaya yardım ederken kalp krizi geçirdi

Kalp krizi geçiren hastaya yardım ederken kalp krizi geçirdi

Paylaş
Kalp krizi geçiren hastaya yardım ederken kalp krizi geçirdi

İngiltere’de bir acil müdahale uzmanı, kalp krizi geçiren hastaya yardım ederken kalp krizi geçirdi. Her ikisi de iyileşen hasta ve uzman, bir araya geldi.

İngiltere’nin Bedfordshire bölgesinde yaşayan ilk yardım eğitmeni Daisy Devane (32), evindeyken kanepede bilincini kaybetti. O zaman sevgilisi olan Eammon Devane (33) hemen ambulans çağırdı. Ambulans gelene kadar da kalp masajı yapmaya başladı. Çünkü Daisy daha önce ilk yardım eğitimi vermişti. Kıdemli acil tıp teknisyeni Jeremy Williams (55), eve varır varmaz Daisy’ye müdahaleye başladı. Ancak kısa süre içinde yere yığıldı. Bunun üzerine sağlıkçı ekip her iki hastaya da ayrı ayrı müdahale etti. Bir grup Daisy’ye şok vermeye devam ederken, diğerleri de Jeremy’ye elektrokardiyogram yaptı. Jeremy’nin de kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

‘KENDİSİNE MİNNETTARIM’

İkisi de ayrı hastanelere taşındı. Jeremy, kalbinin etrafındaki arterlerin tıkanıklığının açılması için iki ameliyat geçirdi. İki stent takıldı. Daisy de 33 gün hastanede tedavi gördü. Haziran 2022’de yaşanan bu olay sonrası Daisy, hayatta kalmasına yardım eden Eammon’la 2023 yazında evlendi. Daisy, hayatını canı pahasına kurtarmaya çalışan Jeremy ile önceki gün ilk kez bir araya geldi. Bilincini kaybettiği için olayı hatırlamadığını ama Jeremy’ye minnettar olduğunu söyledi. Jeremy, o gün yaşadıklarını “Göğsümde dayanılmaz bir ağrı hissettim. Sanki göğsüme biri bastırıyordu” diye tarif etti. “Daisy’nin sevgilisinin ilk yardım bilmesi çok büyük şanstı” dedi.