Dünya Katile aşık oldu, hayatı kaydı! Cinayete giden takıntı

Katile aşık oldu, hayatı kaydı! Cinayete giden takıntı

Paylaş
Katile aşık oldu, hayatı kaydı! Cinayete giden takıntı

Filmlere konu olan The Hillside Strangler cinayetlerinin perde arkasındaki adam, kadınları ağına düşürüyor ve cinayet işlemeleri için onları adeta büyülüyordu. Genç kadınlardan birini ağına düşüren katil, hapisten kurtulabilmek için sıra dışı bir plana başvurdu.

Posta.com.tr | 66 yaşındaki Veronica Compton Wallace, The Hillside Strangler cinayetleri olarak adlandırılan ve kuzeniyle birlikte Los Angeles'ta 12 kadını katleden Kenneth Bianchi'nin kurduğu bir ağa nasıl hapsolduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Katil Bianchi, kurbanlarına işkence yapıyordu, boğuyordu ve bazen de vücutlarına evde bulunan kimyasallardan enjekte ediyordu. Katilin kadınlara yönelik sonsuz bir nefreti olduğu anlaşılan katil, kurbanlarının cesetlerini çıplak halde Hollywood yakınlarındaki tepelere atıyordu. 

HAPİSTE DE RAHAT DURMADILAR

Bianchi ve kuzeni Angelo Buono Jr., Ekim 1977 ile Şubat 1978 arasında işlenedikleri cinayetlerden hüküm giyerek ömür boyu hapis cezasına çarptırıldılar. Ancak hikâyeleri burada bitmiyordu. Artık devreye sanatçı ve yazar Veronica Compton girmişti. 

Seri katillerden etkilenen Veronica, bir kadın seri katili konu alan "The Mutilated Cutter" adlı senaryo üzerinde çalışırken Bianchi ile ilişki kurdu. Katil Bianchi tarafından ikna edildikten sonra onun hapisten kurtulmasını sağlamaya çalıştı. Ancak o da kendini parmaklıklar ardında buldu. 

Haberin Devamı

The Sun'a konuşan Veronica, 23 yıl hapis yapmasına neden olan olay hakkında pişman olduğunu söylüyor. Hapiste geçirdiği süre boyunca üniversiteden mezun olan Veronica, ardından kadın mahkumların savunucusu oldu. 

Veronica, Bianchi ile olan temasının, kariyerine hızlı bir başlangıç yapmak için ayrıntılı bir komplo olarak başladığını iddia ediyor. Bianchi'yi üzerinde çalıştığı senaryo için bir vaka çalışması olarak kullanmayı umuyordu. Ancak araştırma olarak başlayan şey,  Kim Breed adlı kadını boğmaya teşebbüs etmesiyle sona erdi.

Veronica, Bianchi'ye aşık olduğunu reddediyor. Ancak olay onda bir saplantıya dönüştüğü için katil tarafından 'büyülendiğini' kabul ediyor. Yaptıkların ise 'hayatının en acı verici eylemi' olarak niteliyor. 

Cinayet teşebbüsünden 'derinden pişmanlık duyduğunu' söyleyen Veronica, Bianchi ile yıllardır temas kurmadığını iddia etti. Katille başlangıçta temas kurmasını ise senaryosunu başarılı kılma arzundan kaynaklandığını iddia ediyor. Veronica, 2003 yılında serbest  bırakıldı. 

O  dönem kendisini ünlü Hollywood yapımcılarına tanıtmaya çalışan Veronica, "Bu gerçek aşk değildi. Daha çok onun kafasına girmek için onu baştan çıkarmaya çalışma girişimi gibiydi" dedi. 

Haberin Devamı

Suça odaklanmak isteyen Veronica, film endüstrisindeki arkadaşlarının tavsiyelerine uyduğunu ve haberlerde Bianchi'nin öldürülmesiyle ilgili bir habere rastladığını iddia ediyor. Böylece Bianchi'nin senaryosu için mükemmel bir vaka  çalışması olacağını düşündü. 

Veronica ve Bianchi, mektuplaşmaya başladı ve kısa sürede yakınlaştı. Bianchi, kendilerini 'kurt' olarak tanımlıyor, diğer insanları ise 'koyun' olarak görüyordu. İkili birkaç kez hapishane parmaklıklarının arkasında bir araya geldi ve Veronica, katilin suçlarının detaylarını öğrenmek isterken yavaş yavaş yakınlaştılar. Çok geçmeden Bianchi, Veronica'ya bir teklif sundu. Bu teklif Veronica'nın hayatını altüst edecekti. 

AKILALMAZ PLAN

Bianchi, hikâyesinin yasal haklarını Veronica'ya verecekti. Bu, Veronica'nın reddedemeyeceği bir teklifti. Bianchi, bunun karşılığında Veronica'nın ne yapması gerektiğini bir kağıda yazmıştı. Plana göre Veronica Washington'a uçacaktı, burada bir bara gidecek ve 26 yaşındaki Kim Breed'i kaldığı otele götürecekti. Hillside Strangler cinayetlerinden bir başkasının sorumlu olduğunu göstermek için Breed'i boğacak ve Bianchi'nin DNA'sını (spremlerini) olay mahallinde bırakacaktı.

Haberin Devamı

Bianchi, bunu yapabilmesi için lastik eldivene doldurduğu DNA'sını bir kitabın arasına koyarak Veronica'ya verdi. Veronica bu plan karşısında hayır diyemeyecek kadar Bianchi'den büyülenmişti. 

Planı harfiyen yerine getiren Veronica, Kim Breed'i oteline kadar çekmeyi başardı. Sonrasında ise genç kadına saldırdı. Ancak Breed, bu saldırıdan kaçmayı başardı ve polise haber verdi. Veronica Washington'da tutuklandı ve hapse atıldı.

HAPİSTE GEÇEN YILLAR

Hapiste geçirdiği 23 yıllık sürede Feminist Psikoloji lisans derecesini aldı. Kadın mahkumların şartlarının düzeltilmesi için mücadele etti. Ve 3 kez kanser olup kurtuldu. Veronica, tahliyesinden bu yana 'büyük değişimler' yaşadığını söylüyor. Bunlardan biri de hayatının aşkı olarak adlandırdığı Dr James Wallace ile tanışmasıydı. 

Veronica, Bianchi ile olan anıları hakkında şunları söylüyor:

Haberin Devamı

Bana dedi ki: 'Seni tanıyorum, sen de benim gibisin. Birbirimizi anlıyoruz, biz toplumun kurtları gibiyiz ve diğer herkes kuzu. Biz kuzuları yeriz.

İki kitap yazan Veronica, şimdi Museum Americana'da eserlerini sergiliyor.