Dünya Kule görevlisinin dehşet gecesi! UFO'larla iletişim bile kurdu

Kule görevlisinin dehşet gecesi! UFO'larla iletişim bile kurdu

Paylaş
Kule görevlisinin dehşet gecesi! UFO'larla iletişim bile kurdu

19 Mayıs 1986 akşamı Sao Paulo şehrinin gökyüzünde, şimdiye dek görülmüş en esrarengiz UFO karşılaşma yaşandı. Henüz gece vardiyasına yeni başlamış olan kule görevlisinin gördükleri, hâlâ gizemini koruyor. Üstelik gördüklerine başkaları da şahit olmuştu.

Posta.com.tr | Havalimanının kontrol kulesinde oturan Sergio Mota uzaklarda bir ışık gördü. Ancak o sırada inmesi planlanan uçak yoktu ve ona hiçbir şey bildirilmemişti. Çok geçmeden saatte 16 bin kilometre hızla seyahat ettiğini iddia ettiği diğer cisimler de havadaki parlak ışığa katıldı. Gördükleri, ürkütücü "ufo gecesi"nin bir başlangıcıydı. 

Haberin Devamı

Mota, gökyüzünde hızla yol alan nesneleri durdurmaya çalışan savaş uçaklarını gördü. Hatta pist ışıklarını yakıp söndürürken onlarla bir tür iletişim kurmayı bile başardı.

Mota, uçan cisimlerin tepki verebildiğini gördü. Bu da ona göre cisimlerin 'akıllı' olduğunu gösteriyordu. 

TANIK SAYISI ARTTI

Birkaç saat boyunca, Brezilya ordusunun önde gelen isimleri de dahil olmak üzere yüzlerce tanık, korkunç bir hızla hareket eden uçan cisimleri gördü. 

Pilotlar kendilerini bir anda uçak radarlarında görünmeyen uçan cisimlere bakarken buldular. Bazen de tam tersi. Gökyüzündeki hareketlilik, tıpkı bir kedi fare oyunu gibi devam etti. 

Ancak gizemli olaylar, Brezilya Hava Kuvvetleri çavuşu Mota'nın 19 Mayıs 1986 akşamı Sao Paulo şehri yakınlarındaki Sao José dos Campos üssündeki gece vardiyası sırasında başladı. Şu anda 65 yaşında olan Mota, esrarengiz gecede neler yaşadığını The Sun'a anlattı. 

Haberin Devamı

Şu anda hâlâ hava trafik kontrolörü olarak çalışan Mota gizemli geceyi şöyle anlatıyor:

Gece vardiyama başladım ve akşam 6 civarında ufka yakın küçük bir parlak ışık gördüm. Yaklaşan bir uçak gibi görünüyordu. Ama o sırada inmesi planlanan bir uçak yoktu ve radar sisteminde hiçbir şey görünmüyordu. Zaman geçtikçe, o ışık hala aynı konumda kalmaya devam etti. Ama öncekinden daha parlaktı. Tıpkı parlak bir yıldız gibi. Etrafımdaki radar sistemlerini, savunma sistemlerini ve sivil radarları kontrol ettim ve hiçbirinde görünmüyordu. Sonraki bir saat içinde renginin sürekli değiştiğini gördüm. Mavi ya da yeşil oluyordu.

Saat 20.00 civarında, aynı bölgedeki bir hava kuvvetleri eğitim okulundan yaklaşık 2.000 öğrenci ve subay, ışıkları gördüklerini bildirdi. Bir saat sonra ise uçak üreticisi Embraer'in başkanı tarafından uçurulan bir uçak, Mota'nın havaalanına inerken gökyüzünde birkaç cisim bildirdi.

Işık önlerinde hareket etti ama sonra kayboldu ve ardından onları takip etmeye başladı. Herhangi bir yapı göremedim, hafiflerdi ve ışıkların bir tür akıllı davranışı vardı, uçağı takip ediyordu.

Kısa süre sonra gökyüzündeki ışıklar, saniyeler içinde 16 bin km. hıza ulaştı ve gökyüzünde "ışık çizgileri" oluşturmaya başladı. 

Haberin Devamı

Üçü yan yana yarım ay şeklinde uçuyordu. Birbirlerinin etrafında hareketler yapıyorlardı.

Bunu gören Mota, nesnelerle biraz eğlenmeye ve onlarla iletişim kurup kuramayacağını görmeye karar verdi.

Pist ışıklarını değiştirmek gibi bir fikrim vardı. Pist parlaklığını artırdığımda ışıklar söndü ve ardından bana geri döndüler. Işıklar bir tür akıllı davranış sergiledi. Biraz korktum ama aynı zamanda çok heyecanlandım. Saldırganlık yoktu. Sadece etrafta uçuyorlar, gözlemliyorlar ve benimle oyun oynuyorlardı.

Gökyüzündeki gizemli ışıklar, iki yolcu uçağı tarafından da görüldü.

Hava kuvvetleri daha sonra harekete geçti ve uçakları gökyüzündeki cisimlerin önünü kesmek için uçurdu. Ancak pilotlar olup bitenler karşısında şaşırdıkları için bu basit bir görev değildi.

Önlerini kesmek için savaş uçakları gönderdiler ama asla ışıklara yaklaşamadılar. Işığı ve arkasındaki savaş uçağını görebiliyordum ama birkaç saniye içinde ışık kayboldu ve savaş uçağı onu takip edemedi.

Haberin Devamı

Işık karmaşası, ancak ertesi sabah 5 civarında sona erdi. Olayı öğrenen Brezilya medyası, Mota ile iletişime geçmeye çalıştı. Ardından Mota, olaya dair bir rapor yazmak zorunda kaldı. 

Mota, gördüğü nesnelerin oldukça zeki ama yapay bir yaşam biçimi olduğuna inanıyor.

Hiçbir organik yaşam, saniyeler içinde sıfırdan bu kadar yüksek hızlara çıkarak hayatta kalamaz. Bu imkansız.

Ancak medyanın ilgisi azalırken, garip nesnelerle etkileşimi sona ermemişti. Olaydan on gün sonra Mota, gece vardiyasına başlamak için havaalanına gitti.

Kulede görevi devralacağım meslekdaşıma o gece nesnelerin geri dönebileceğine dair garip bir hisse kapıldığımı söyledim ama bana baktı ve 'Çıldırdın mı?' dedi.

Ancak Mota'nın dediği çıktı ve saat 19.00 civarında uçan nesneler geri döndü.

İki saat sonra ortadan kayboldular ama bu sefer denizin yakınında bir cisim belirdi ve o ortaya çıkar çıkmaz 22 cisim ona doğru uçarak ona katıldı. Birleştikleri anda hepsi ortadan kayboldu. Beni bir daha geri dönmediler.

Haberin Devamı