Dünya 'Kızım kanser' diyerek yıllarca yalan söyleyen annenin ifadesi şoke etti

'Kızım kanser' diyerek yıllarca yalan söyleyen annenin ifadesi şoke etti

Paylaş
'Kızım kanser' diyerek yıllarca yalan söyleyen annenin ifadesi şoke etti

Yıllarca kızının kanser olduğu yalanını uyduran kadının oyununu okul hemşiresinin dikkati bozdu.

Akıllara durgunluk veren dolandırıcılığın adresi ABD'nin Ohio eyaleti oldu. Küçük kızının kanser hastası olduğu yalanını söyleyen kadın, şeytani oyununun ortaya çıkması üzerine geçtiğimiz Pazartesi günü tutuklandı.

Haberin Devamı

Adı Pamela Reed olarak duyurulan kadın, arkadaşlarına ve ailesine 7 yaşındaki kızının sağlık durumu hakkında yıllarca yalan söyledi. 'Hasta çocuk' oyunuyla internet üzerinden kızını; görme engelli, düzenli nöbetlerden muzdarip ve lösemi hastası bir kız çocuğu olarak tasvir etti.

İNANDIRICI KILMAK İÇİN KIZININ SAÇLARINI TIRAŞ ETTİ

41 yaşındaki Reed, uydurduğu hikayeyi inandırıcı kılabilmek için küçük kızın kafasını tıraş dahi etti. Yerel güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, bölge halkının cömertçe 'bağış toplama çabalarına katıldığını ve ailenin tıbbi masrafları karşılamasına yardımcı olmak için maddi katkılarda bulunduğunu' söylendi.

Geçtiğimiz hafta çocuğun gittiği okuldan bir hemşire çocuğun sağ gözünün annenin iddia ettiği gibi 'kör' olmadığını fark etti. Böylece Reed'in kızına yönelik tıbbi istismarı son buldu.

Haberin Devamı

 Tam ismi açıklanmayan çocuktan resmi kayıtlarda AR olarak bahsedildi. Buna göre, Reed daha önce aynı hemşireye kızına kanser tedavisi kapsamında port implante edileceğini söylemişti.

SAHTECİLİK YAPTI, İHTİYACI OLMAYAN İLAÇLARI KULLANDIRTTI

Bu yalan, kızın 2023-2024 yılında 280 saatten fazla okulu kaçırmasına sebep olmuştu. Reed'in okula AR'nin kanser hastalığıyla ilgili verdiği çığ gibi belgelerin sahte olduğu da Amerikan basınına yansıyan detaylar arasında.

Polisler tarafından sorgulandığında Reed başlangıçta yalan söylemeye çalışarak suçunu inkar etti. Ancak sorgulamanın devamında 'verilen bağışları beğendiği için' hileye devam ettiğini itiraf etti.

Reed'in itirafları arasında; belgelerde tahrifat yaptığı, reçeteleri sanki kanser tedavisi ilaçlarıymış gibi değiştirerek sahtecilik yaptığı ve çocuğun ihtiyaç duymadığı bazı ilaçları ona kullandırttığı da yer aldı.

TUTUKLANMADAN İKİ GÜN ÖNCE 'KÖTÜYE GİDİYOR' DEDİ

Reed, kızın henüz 20 aylık olduğu Ekim 2017'den bu yana, hastalıklı planı için açtığı sosyal medya sayfasında AR'nin uydurma sağlık sorunları hakkında rutin olarak paylaşımlarda bulunuyordu.

Tutuklanmasından yalnızca iki gün önce Reed, Facebook'ta AR'nin sağlığının kötüleştiğini öne sürüyordu.

Haberin Devamı

Reed sayfada, kızının 10 haftalık yoğun kanser tedavisine başlayacağını ileri sürerek şöyle yazmıştı:

"Bize bunun şu ana kadarki en büyük kavga olacağını söylediklerinde hazırlıklı olduğumuzu sanıyorduk ama hiçbir şey bir ebeveyni bunları görmeye hazırlayamaz. Her tedavi, her gözyaşı ve her gece kalplerimiz paramparça oluyor."

Sayfada yıllar boyunca, Reed'in doğrudan kendi cebine aktardığı savunulan binlerce doları toplayan online bağış toplama etkinliklerine ilişkin çeşitli bağlantılar paylaşıldı.

Polis, bir kuruluşun Reed ailesine kanser tedavisi masraflarına yardımcı olmak için yaklaşık 8 bin dolar verdiğini aktardı. Kocasının plana dahil olup olmadığı henüz net değil. Reed, dördüncü derece ağır bir suç olan aldatma yoluyla hırsızlıkla suçlandı. Kefareti ise, 50 bin dolar olarak belirlendi.

Kaynak: Milliyet.com.tr