Dünya Kral Charles, Prens Harry ve Meghan Markle hakkında kararını verdi

Kral Charles, Prens Harry ve Meghan Markle hakkında kararını verdi

Paylaş
Kral Charles, Prens Harry ve Meghan Markle hakkında kararını verdi

Prens Harry ve Meghan Markle, Kraliyet hakkında iddiaları nedeniyle İngiltere'de adeta 'istenmeyen çift' ilan edilmişti. Bu nedenle Kral 3. Charles'ın taç giyme törenine katılıp katılmayacakları bilinmiyordu. Ancak Kral 3. Charles, çift hakkında kararını verdi.

Posta.com.tr | Prens Harry ve eşi Meghan Markle, evlendikleri günden beri İngiliz Kraliyet Ailesi'yle adeta savaş halinde. Kraliyet üyeliğinden istifa edip ABD'ye yerleşen çift, bununla da yetinmeyerek kraliyet hakkında türlü türlü iddialarda bulundu. 

Haberin Devamı

Gerek Prens Harry'nin çıkardığı Yedek adlı anı kitabı, gerekse çiftin dijital platfomda yayınlanan belgeseli İngiliz Kraliyeti'ni zor durumda bıraktı. 

Prens Harry'nin özellikle babası Kral Charles ve Camilla hakkındaki iddiaları tüm dünyada yankı bulmuştu. Harry anı kitabında babasının Camilla ile evlenmesine karşı çıktığı ve ona 'yalvardığını' yazdı. 

Prens Harry ayrıca annesi Prenses Diana'nın ölümünden sonra Charles'ın onunla hiç ilgilenmediğini yazdı. 
Kraliyet ailesi bu iddialara yönelik bir açıklama yapmadı ancak kulisler iddiaların ardından Kral Charles'ın 'sarsıldığını' belirtti. 

İngiltere'de 'istenmeyen çift' ilan edilen Harry ve Meghan'ın 6 Mayıs'taki Kral 3. Charles'ın taç giyme törenine katılıp katılmayacağı merak ediliyordu. Saray kulislerinde dönen iddiaların ardı arkası kesilmezken Buckingham Sarayı'nın en sonunda resmi bir eylem gerçekleştirdiği öğrenildi. 

Haberin Devamı

Sussex Dükü ve Düşesi'nin sözcüsü, The Times'a açıklama yaparak Kral Charles'ın çifti taç giyme törenine resmen davet ettiğini doğruladı. Ancak Prens Harry ve Meghan Markle henüz katılıp katılmayacaklarına dair yorum yapmadı. 

Çiftin sözcüsü, "Dük'ün yakın zamanda taç giyme töreniyle ilgili Majestelerinin ofisiyle e-posta yazışmaları yaptığını doğrulayabilirim. Dük ve Düşes'in katılıp katılmayacağına dair karar şu anda açıklanmayacaktır" dedi. 

TAHLİYE KARARI

Öte yandan kraliyet ailesinden 2020 yılında ayrılarak ABD’ye taşınan Prens Harry ile eşi Meghan Markle'ın İngiltere'deki tek konutu olan Frogmore Cottage'ı boşaltması talep edildi.

Harry ve Meghan'ın sözcüsü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Sussex Dükü ve Düşesi'nden Frogmore Cottage'daki evlerini boşaltmalarını istendiğini doğrulayabiliriz" ifadeleri kullanıldı. Tahliye kararının, İngiltere Kralı III. Charles tarafından onaylandığı öğrenildi. Prens Harry ve eşi Meghan'a geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth tarafından düğün hediyesi olarak verilen konutta 10 yatak odası bulunuyor.