Dünya Kraliçe Elizabeth’in cenazesi ne zaman? Nereye gömülecek? Kraliçe Elizabeth kaç yaşındaydı? İngiltere Kralı kim olacak?

Kraliçe Elizabeth’in cenazesi ne zaman? Nereye gömülecek? Kraliçe Elizabeth kaç yaşındaydı? İngiltere Kralı kim olacak?

Paylaş
Kraliçe Elizabeth’in cenazesi ne zaman? Nereye gömülecek? Kraliçe Elizabeth kaç yaşındaydı? İngiltere Kralı kim olacak?

Kraliçe Elizabeth, 70 yıllık saltanat, 96 yıllık ömrün ardından sevenlerini geride bırakarak hayata veda etti. Dünyanın en tanınmış isimlerinden biri olan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in vefat haberinin ardından cenaze töreninin ne zaman olacağı, nereye gömüleceği ve yas süreci de merak konusu oldu…

Kraliçe Elizabeth 8 Eylül Perşembe akşamı hayata gözlerini kapattı. Tüm dünyada son dakika olarak geçen haberin ardından gözler İngiltere’ye çevrildi. Kraliçe Elizabeth 1952 yılında tahta çıktığında milyonlarca kişi bu tarihi olayı televizyon ekranlarından canlı olarak izlemişti. Şimdi ise İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenaze töreninin milyonlarca kişinin katılımıyla gerçekleşmesi bekleniyor. Peki, Kraliçe Elizabeth’in cenazesi ne zaman? Nereye gömülecek? İşte detaylar…

Haberin Devamı

KRALİÇE ELİZABETH KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ?

Tam adı Elizabeth Alexandra Mary Windsor olan Kraliçe Elizabeth, 21 Nisan 1926 tarihinde doğdu. 8 Eylül 2022 tarihinde 96 yaşında hayatını kaybetti.

İNGİLTERE KRALI KİM OLACAK?

Kraliçe Elizabeth’in vefatının ardından tahta kimin geçeceği merak konusu olmuştu. Kraliyet ailesi geleneklerine göre Kraliçe Elizabeth’in yerine en büyük çocuğu olan Prens Charles geçecek ve İngiltere Kralı olacak.

YAS ZAMANI NELER OLACAK?

Kraliçe Elizabeth’in vefat haberi ilk olarak İngiliz Başbakanı Truss’a “Londra köprüsü yıkıldı.”  Kodu ile duyuruldu. Kraliçe’nin ölümüyle birlikte ülkede 10 günlük yas ilan edildi. Ülkede bayraklar yarıya inerken etkinlikler iptal edildi. Kraliyet Ailesine ait resmi internet sitesi de kullanıma kapatıldı.

Ulusal yas ilan edilmesinin ardından ABD'nin New York kentindeki Empire State binası da ışıklandırıldı.

Haberin Devamı

KRALİÇE ELİZABETH’İN CENAZESİ NE ZAMAN?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in cenaze töreninin ne zaman yapılacağına dair şu an için resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili ilk adım olarak cenazenin İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nden Londra'daki Buckingham Sarayı'na taşınması gerçekleşecek.

Buckingham Sarayı'nda 5 gün bekletileceği tahmin edilen cenazenin ne zaman defnedileceği henüz netleşmedi.

Diğer yandan kraliçenin cenazesi, cenaze töreninden önce dört gün boyunca Parlamento binasındaki Westminster Hall'da tutulacak.

Tabut askerlerin korumasında olan bir alanda yer alacak ve cenazenin buraya getirilişi sırasında askeri bir tören düzenlenecek.

Tabutun yerine yerleştirilmesinin ardından yeniden bir tören yapılacak sonrasında da tabut ve mekân halkın ziyaretine açılacak.

Tören günü Kraliçe'nin tabutu Westminster Hall'dan kiliseye taşınacak.

Tabut Kraliyet Donanması'na ait bir top arabasıyla cenaze törenin ardından Windsor'a götürülecek.

KRALİÇE ELİZABETH NEREYE GÖMÜLECEK?

Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi, babası VI. George'un da gömülü olduğu Windsor Kalesi'ndeki Aziz George Şapeli arazisine gömülecek.

Aziz George Şapeli kraliçenin babasının da mezarının bulunduğu yer olmanın yanı sıra kraliyetin cenaze ve düğün törenleri için kullanılan bir mekân. Bu mekanda Prens Harry ve Meghan'ın evliliği ve Prens Philip'in cenaze töreni gerçekleşti.

Haberin Devamı