Dünya Kurbanları arasında bir Türk de vardı: Nepal’de tutuklu seri katil Shobraj serbest bırakıldı

Kurbanları arasında bir Türk de vardı: Nepal’de tutuklu seri katil Shobraj serbest bırakıldı

Paylaş
Kurbanları arasında bir Türk de vardı: Nepal’de tutuklu seri katil Shobraj serbest bırakıldı

Nepal Yüksek Mahkemesi, Fransız vatandaşı seri katil Charles Shobraj’ın serbest bırakılmasına karar verdi. Sobhraj, 1970'lerde Güneydoğu Asya'da Hippi Yolu boyunca Batılı turistleri hedef almıştı. Kurbanları arasında bir de Türk vardı.

Nepal’de Yüksek Mahkeme, Asya ziyaretinde gezgin turistleri öldüren “Serpent katili” olarak da bilinen seri katil Charles Sobhraj’ın sağlık durumu nedeniyle serbest bırakılmasına karar verdi. Sobhraj, mahkeme kararına göre 15 gün içinde ülkesine geri gönderilmek üzere Nepal’den sınır dışı edilecek.

Haberin Devamı

Nepal’de 2003 yılından bu yana tutuklu bulunan Sobhraj’ın avukatı tıbbi tedaviye ihtiyacı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılması talebiyle mahkemeye dilekçe göndermişti. Yüksek Mahkeme Sözcüsü Bimal Paudel yaptığı açıklamada, Sobhraj’ın serbest bırakıldığını doğrulayarak mahkeme kararının davayla ilgili duruşma tamamlandıktan sonra verdiğini söyledi.

Mahkeme belgelerine göre daha önce de kalp ameliyatı olan Shobraj’ın tekrar açık kalp ameliyatı olması gerekiyor.

İDAMA MAHKUM EDİLMİŞTİ

1944’te Vietnam’da doğan annesi Vietnamlı, babası ise Hindistanlı olan 78 yaşındaki Fransa vatandaşı Sobhraj, 1975’te Nepal’e girmek için sahte pasaport kullanmak ve 29 yaşındaki ABD vatandaşı Connie Jo Boronzich ile Kanadalı 26 yaşındaki kız arkadaşı Laurent Carriere’i öldürmekten suçlu bulunmuştu. 21 yıldır Katmandu Merkez Hapishanesi’nde tutulan Shobraj, Boronzich’i öldürmekten 20 yıl, Carriere’i öldürmekten ise müebbet hapis cezası almıştı.

Haberin Devamı

Shobraj, 1970’li yıllarda Güneydoğu Asya gezisine çıkmış burada cinayet dahil birçok suça karışmıştı. Sobhraj, Tayland, Nepal ve Hindistan’da özellikle gezgin turistleri hedef almıştı. Turistlerle arkadaş olan Sobhraj’ın onlara uyuşturucu verdikten sonra eşyalarını ve kimlik kartlarını çaldığı ortaya çıkmıştı. Sobhraj’ın öldürdüğü kişilerin cesetlerini ise ortadan kaldırdığı belirtilmişti.

Sobhraj ve büyüyen klanının kaldığı Pattaya tatil beldesine giden, yolda yanmış cesedi bulunan Yahudi asıllı Türk Vitali Hakim'di. 

Sahte kimliklerle seyahat eden Sobhraj’ın Güney Asya’da en az 20 cinayet işlediği tahmin ediliyor. Yalnızca Tayland’da 14 cinayet işlediği kaydedilen Sobhraj 1976’dan 1997’ye kadar Hindistan’da hapis yatmış, 2003 yılında Nepal’de tekrar tutuklanmıştı. Sobhraj’ın 4 kez hapishaneden kaçtığı tahmin ediliyor.