Dünya Mariupol'den 6 bin sivilin tahliye edilmesi planlanıyor

Mariupol'den 6 bin sivilin tahliye edilmesi planlanıyor

Paylaş
Mariupol'den 6 bin sivilin tahliye edilmesi planlanıyor

Rus işgalcilerin haftalardır bombardımana tuttuğu Ukrayna kentinde halen 100 bin sivilin mahsur kaldığı bildiriliyor. Ruslarla varılan insani koridor anlaşmasıyla Çarşamba günü 6 bin çocuk, kadın ve yaşlı insanın Mariupol'den çıkarılması hedefleniyor.

Azak Denizi kıyısında yer alan Ukrayna şehri Mariupol, bir ayı aşkın süredir Rus işgalcilerin kuşatması altında. Neredeyse tüm binaların yerle bir edildiği şehirde bugün yeni bir insani koridor açılması için anlaşmaya varıldı.

Haberin Devamı

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereshchuk, Facebook hesabından Mariupol için Çarşamba günü yeni bir tahliye çabasının olacağını yazdı. Vereshchuk'un verdiği bilgiye göre, büyük bir insani felaketin yaşandığı Mariupol'den çocuklar, kadınlar ve yaşlıların çıkarılması hedefleniyor.

100 BİN SİVİL VAR

Mariupol Belediye Başkanı Vadym Boichenko ise, bugün 90 otobüsle 6 bin sivili tahliye etmeyi umduklarını söyledi. Belediye Başkanı Boichenko, halen şehirde 100 bin insanın sıkışıp kaldığını aktardı.

Yerel yetkililer, harabeye dönen şehirde on binlerce insanın öldüğünü belirtiyor.

Donbas'ı ele geçirmek için yeni bir taarruz başlatan Rus ordusu, stratejik şehir Mariupol'ü işgal etmek için haftalardır saldırıyor. Azak Denizi'nden de kuşatılan liman kenti, Donbas ve Kırım arasındaki kara bağlantısını sağlıyor

Haberin Devamı