Dünya Nükleer yüklü Rus uçakları Avrupa'da

Nükleer yüklü Rus uçakları Avrupa'da

Paylaş
Nükleer yüklü Rus uçakları Avrupa'da

Nükleer silah yüklü olduğu belirtilen Rus savaş jetlerinin Avrupa hava sahasına girdiği bildirildi.

Posta.com.tr / İsveç basını, Rusya’nın savaş jetlerinin Avrupa Birliği semalarında görüldüğünü belirtti. 2 Mart'ta görülen uçakların ikisinin Sukhoi Su-24, diğer ikisinin de Sukhoi Su-27 savaş uçakları olduğu açıklandı. Uçakların nükleer silahlarla yüklü olduğu ifade ediliyor.
Stockholm ordusu, İsveç medyasında büyük yer alan olayla ilgili henüz doğrulama yapmadı.  

Haberin Devamı

Ukrayna işgali nedeniyle Rusya ile Batı arasındaki gerilim devam ediyor. Savaş uçaklarının Kaliningrad yerleşim bölgesindeki Rus hava üssünden havalandığı ifade ediliyor. İsveç kanalı TV4’e konuşan bir kaynak, Rusya’nın bu hareketinin İsveç’i korkutmak için kasıtlı bir girişim olduğuna inanıldığını söyledi.

NÜKLEER YÜKLÜ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI


İsveç’in JAS 39 Gripen jetleri, uçakları durdurmak için gönderildi ve yaklaşık bir dakika hava sahasında kaldı. İsveç hükümeti, bu ayın başında Rus jetlerinin hava sahasına girdiğini doğrulamıştı. Ancak Rus savaş jetlerinin nükleer yüklü olduğu yeni ortaya çıktı.

Su-24'ler, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana kullanılan iki kişilik süpersonik saldırı uçakları olarak biliniyor. Bu uçaklar, hem Rusya hem de Ukrayna tarafından işgal süresince kullanıldı.

Haberin Devamı


Rusya’nın 500’den fazla nükleer silaha sahip olduğu düşünülüyor.

SAVUNMA BAKANINDAN AÇIKLAMA


Rus jetlerinin İsveç hava sahasında görülmesi üzerinde Savunma Bakanı Peter Hultqvist, “Rusya'nın İsveç hava sahasını ihlal etmesi elbette kabul edilemez. İsveç'ten sert bir diplomatik yanıt alacak. İsveç egemenliğine ve topraklarına her zaman saygı gösterilmelidir” dedi.