Dünya Okula hırsızlar dadandı, geriye beton zemin kaldı

Okula hırsızlar dadandı, geriye beton zemin kaldı

Paylaş
Okula hırsızlar dadandı, geriye beton zemin kaldı

Güney Afrika şehri Cape Town’daki bir okul, akılalmaz bir hırsızlığa sahne oldu. Kapanan okulu soyan hırsızlar, 6 aylık bir süre zarfında okuldaki her şeyi çaldı. Öyle ki okuldan geriye sadece beton zemin kaldı.

Posta.com.tr | Cape Town’daki Uitzig Ortaokulu, yapıldığı dönemde büyük salonu ve 5 sınıf bloğuyla şehrin gururu olmuştu. Ancak yerel yönetim, okulu kapatmaya ve 100 öğrencisini çevre okullara göndermeye karar verdi. Okulun kapanması üzerinden 6 ay geçmesinin ardından geriye sadece beton zemini kaldı. Bunun nedeni ise herhangi bir doğal afet değil, hırsızlar!

Haberin Devamı

OKUL YERLE BİR OLDU

Okula dadanan hırsızlar, her bir tuğlayı, çatı kiremitlerini, tesisatını ve tuvaletlerini çaldı. Hırsızlar adeta okulu yerle bir etti.

Okulun ilk hali ile son hali arasındaki fark Google Earth ile gözler önüne serildi.

Eski bir okul görevlisi okulun iyi bir okul olduğunu ancak bulunduğu bölgenin yıllar içinde uyuşturucu çeteleri tarafından ele geçirildiğini ifade etti. Öğrencilerin bu durumdan korktuğunu ve sürekli vandallığa maruz kaldığını belirten görevli, okulun 2019’da tamamen kapatıldığını söyledi.

Okul binasından geriye beton zeminden başka bir şey kalmazken bölge şimdi kötü insanların takıldığı terk edilmiş bir açık alan oldu. Okulun eski öğrencilerinden Lorna Balata-Peters, okulun kapatıldıktan sonra içindeki her şeyin çalındığını doğruladı.

Haberin Devamı

Bölge halkı okulun uyuşturucu çeteleri tarafından soyulduğunu ifade etti. Velilerden John Isaacs, “Okul kapandıktan sonra uyuşturucu bağımlıları parça parça çalmak için buraya geldiler. Para  için her şeyi alıp sattılar” dedi.

'ÇETELER TEHDİT ETTİ'

Western Cape Eyaleti Eğitim Departmanı sözcüsü Bronagh Hammond “Güvenlik görevlileri tuttuk ve dikenli teller yaptık ama yine de çeteler gelip öğretmenleri ve görevlileri tehdit etti. Uitzig’in onarımına o kadar çok para harcıyorduk ki bu anlamsız hâle geldi.  Altyapıya o kadar çok zarar verildi ki, bir mühendis raporu bunun öğrenciler ve öğretmenler için tehlikeli olduğunu belirtti. Okul kapattıktan birkaç gün sonra geride bırakılan güvenliğe rağmen çeteler içeri girdi ve kalan her şeyi çaldı” dedi.

Güney Afrika’da okullardaki suçu önlemek için 24 saat yoğun güvenlik korumasına ihtiyaç duyuluyor. Okullar kundakçılık ve hırsızlık sorunlarıyla boğuşuyor.