Dünya Ölüm saçan hapishane

Ölüm saçan hapishane

Paylaş
Ölüm saçan hapishane

ABD’nin Rikers Island hapishanesinde son bir yılda anormal nedenlerle ölen mahkum sayısı 30’u geçti. Hapiste yakınlarını kaybeden aileler, tazminat davası açtı.

ABD'nin New York eyaletinde yer alan Rikers Island Hapishanesi’nde anormal nedenlerle ölen mahkum sayısı yılda ortalama 3'ü geçmiyordu. Ancak 2021'de 15, bu yıl da 18 mahkum intihar, aşırı doz uyuşturucu gibi nedenlerden öldü. Ruh sağlığı bozuk olan Segunda Guallpa da bu hapiste canına kıyan mahkumlardan biri oldu. Guallpa'nın ailesi, New York yönetimi ve ceza infaz kurumuna 25 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Aile, Guallpa'nın ihmal sonucu öldüğünü söylüyor. Guallpa'nın geçen yıl stres bozukluğu yaşadığı anların kamera kayıtlarına yansıdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

'GÖZETİM UYGULANMADI'

Ailesi, Guallpa'nın "Artık hiçbir şey hatırlamıyorum. Hafızamı kaybettim" dediği intihar notunu duvara kazımasının saatler alacağı, görevinin başında olduğu takdirde gardiyanların fark etmemesinin imkansız olduğunu savunuyor. Geçen yıl bu hapiste canına kıyan Brandon Rodriguez'in (25) ailesi de ruh sağlığı testleri yapılmadığını, bipolar bozukluk tedavisine devam edilmediğini, gördüğü işkencelerin tetikleyici olduğunu iddia ediyor. ABD'de yasalar gereği intihar eğilimli mahkumlar özel gözetime alınıyor. Ayrıca New York'ta akıl sağlığı hastalığı olanların izole edilmesi de suç.