Dünya Prens Andrew'un mal varlığını gizleme oyunu açığa çıktı

Prens Andrew'un mal varlığını gizleme oyunu açığa çıktı

Paylaş
Prens Andrew'un mal varlığını gizleme oyunu açığa çıktı

İngiltere Kralı 3.Charles’ın kardeşi Prens Andrew’nun (63) mal varlığını gizlemek için paravan şirkete yatırım yaptığı öne sürüldü.

The Guardian’ın haberine göre, Andrew geçen yıl ölen annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in yatırımlarının ifşa edilmesini önlemek için 1970’lerde kurulan “Bank of England Nominees” adlı paravan şirketi kullanan kraliyet ailesinin en az beş üyesinden biriydi.

Haberin Devamı

Gazete, söz konusu şirketi kullanan tek kraliyet üyesinin kraliçe olmadığını bildirirken, Elizabeth’in 2002’de ölen kardeşi Prenses Margaret, 2021’de vefat eden eşi Prens Philip ve çocukları Charles ile Andrew’nun da Bank of England Nominees aracılığıyla hisselere sahip olduğunu yazdı.

Charles ve Philip’in 2007 ve 2008’de paravan şirketi kullanmayı bıraktığı öğrenildi. Prens Andrew daha önce hakkında cinsel istismar davası açan Virginia Giuffre ile de para karşılığı anlaşmıştı. (Hürriyet)

MİRAS KAVGASI

Andrew geçen yıllarda cinsel saldırı davası nedeniyle servetini büyük oranda kaybetti.

Annesinin hayatını yeniden kurabilmesi için ona miras bırakacağını ve ağabeyinin de yardım edeceğini düşünüyordu.

Haberin Devamı

Ancak Kraliçe’nin bıraktığı 650 milyon Sterlin’lik (14.8 milyar TL) servet doğrudan Charles’a kaldı. 

Kral Charles'ın Prens Andrew'a Kraliyet görevi olarak sadece 'köpek bakıcılığı' işinin verilmesi. Andrew, Kraliçe'nin corgi cinsi üç köpeği Candy, Muick ve Sandy için 'köpek bakıcısı şefliği' yapacak. Ancak bu görevi yerine getirirken diğer Kraliyet ailesi üyeleri gibi 248 bin sterlinlik maaşı alamayacak.