Dünya Prens Harry için karar verildi

Prens Harry için karar verildi

Paylaş
Prens Harry için karar verildi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümü, uzun süredir dargın oldukları öne sürülen Prens William ve Prens Harry'nin arasındaki buzları eritirken, İngiliz gazetesi The Sun, Harry hakkında uzun süredir beklenen bir kararın sonunda verildiğini duyurdu.

The Sun gazetesi Prens Harry için beklenen kararın verildiğini duyurdu. Gazete, Prens Harry'nin yarın kraliçenin cenazesinin başında tutacağı nöbet sırasında askeri üniformasını giymesine izin verileceğini iddia etti. Afgan savaş gazisi, 38 yaşındaki prense babası Kral Charles'ın özel izin verdiği öğrenildi. Kral Charles'ın oğluna verdiği özel izin İngiliz basınında bir 'U' dönüşü değil kraliçeye duyulan saygı olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

Prens Harry, yarın tutacağı 15 dakikalık nöbetinde askeri üniformasını giyecek. Kral Charles'ın özel izninin tek seferlik bir karar olduğu belirtiliyor.

Prens Harry’nin sözcüleri üniforma tartışmalarına ilişkin yaptıkları açıklamada “Prensin on yıllık askerlik hizmetini, giydiği üniforma belirlemiyor.” ifadelerini kullanmışlardı.

11 SAATLİK VEDA KUYRUĞU

Öte yandan halk, başkent Londra'da Westminster Hall'e getirilerek katafalka konulan II. Elizabeth'in naaşını ziyaret etmeye devam ediyor. II. Elizabeth'in naaşını görmek isteyenler, Thames Nehri civarında 11 saatlik bekleme süresiyle kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

İngiliz hükümeti de Kraliçe’ye veda için kuyrukta bekleme süresini ve sıranın kaç kilometre uzunlukta olduğunu gösteren bir takip sistemi paylaştı.

Haberin Devamı

II. Elizabeth'in naaşı, 3 gün daha halkın ziyaretine açık olacak. Pazartesi günü ise II. Elizabeth için dünya liderlerinin katılımıyla cenaze töreni gerçekleştirilecek.