Dünya Prens William, 200 yıllık kötü şöhretli hapishaneyi devraldı

Prens William, 200 yıllık kötü şöhretli hapishaneyi devraldı

Paylaş
Prens William, 200 yıllık kötü şöhretli hapishaneyi devraldı

İngiltere'nin en kötü şöhretli hapishanelerinden biri olan Dartmoor Hapishanesi, Galler Prensi William'a devredildi. Mülkün değerinin 330 milyon sterlin olduğu belirtiliyor.

Posta.com.tr |  Büyükannesi Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından babası Kral 3. Charles'ın Cornwall Dükalığı'nı devralan William, 330 milyon sterlinlik hapishanenin de yeni sahibi oldu. William, kötü şöhretli Dartmoor hapishanesinin yanındaki babasına ait Highgrove evini de aldı. 

Haberin Devamı

Dartmoor Hapishanesi 1809'da açıldı. Hapishanede mahkumların topluma yararlı olabilmesini sağlamak amacıyla mesleki eğitim almaları sağlandı ve üniversite kursları verildi. 

Dartmoor'un sağladığı mesleki eğitimlerden bazıları, elektronik, tuğla ve marangozluk, boyama ve dekorasyon kursları, endüstriyel temizlik ve yayıncılıktı. 

1920'de Dartmoor, seri katil John George Haigh ve tetikçi Jack "the Hat" McVitie gibi Britanya'nın en kötü şöhretli suçlularını barındırmasıyla ün kazandı. 1930'lu yıllarda hapishanenin kötü koşulları büyük bir sorun oldu. 

2019'da Dartmoor'un 2023'te kapanacağına dair bir duyuru yayınlandı. Bu gelişme, Kral 3. Charles henüz Galler Prensi iken tartışılmaya başlanmıştı. Görüşmeler sonucunda hapishanenin yakın gelecekte açık kalması kararlaştırıldı. Tarihi ve mimari öneme sahip olan hapishane binası, 2. derece miras listesi sınıfında yer alıyor. 

Haberin Devamı