Dünya Putin kendi askerleri için infaz mangası gönderiyor: Ukrayna'dan kaçmaya çalışırlarsa...

Putin kendi askerleri için infaz mangası gönderiyor: Ukrayna'dan kaçmaya çalışırlarsa...

Paylaş
Putin kendi askerleri için infaz mangası gönderiyor: Ukrayna'dan kaçmaya çalışırlarsa...

24 Şubat’ta Ukrayna’ya işgal başlatan Rusya lideri Vladimir Putin için işler istediği gibi gitmedi. Kısa sürede ülkeyi ele geçirmek isteyen Putin direnişle karşılaştı. Öyle ki Rus askerleri bile savaşmaktan kaçınıyor. İngiliz basınında yer alan bilgilere göre Rus lider kan donduran bir karara imza attı. Putin, savaştan kaçmaya çalışan Rus askerlerini tespit etmesi ve öldürmesi için infaz mangasını Ukrayna’ya gönderdi.

Posta.com.tr/ Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaştan kaçmaya çalışan Rus askerlerini tespit edip öldürmesi için infaz mangasını savaş bölgesine gönderdiği iddia ediliyor. İddiaların kaynağı ise Ukrayna güvenlik servisi. İnfaz mangası, Stalin’in 2.Dünya Savaşı’nda kullandığı bir taktik ve Moskova güçleri arasındaki korkunç durumun bir işareti. Öte yandan, Çeçen birliklerinin de Rus firarilerini durdurması için bölgeye gönderildiği iddiaları vardı. Ancak sonrasında Çeçen lider Kadirov’un askerlerinin ağır kayıplar vermesinin ardından geri çekildiği açıklanmıştı. 24 Şubat’ta Ukrayna’ya işgal başlatan Rus güçlerinden bazı askerlerin videoları Kiev tarafından yayınlanmış, askerlerin savaşmak istemedikleri duyurulmuştu. Ukrayna, Rus askerlerinin düşen moralini bir propaganda silahına dönüştürerek işgali sonlandırmayı hedefliyor. 

Haberin Devamı

Ukrayna güçleri, Rusların güçlerin telefon numaralarına ulaşıp nasıl teslim olacaklarına dair mesajlar bilgilendirdi. Mesajlara bir tank komutanı cevap verdi ve tankını Ukrayna güçlerine teslim etti. İçişleri Bakanlığı sözcülerinden Victor Andrusiv, ‘Savaşın amacını göremedi’ diyerek durumu açıkladı. Andrusiv, tank komutanının tüm askerlerini geri çektiğini ve tankı Rusya’ya geri götürdüğünü dile getirdi. 

RUS ASKERLER TESLİM OLMAK İSTİYOR

Yetkililerden yapılan açıklamalarda, Ukrayna ordusuyla irtibata geçip teslim olmak isteyen birçok Rus askerinin bulunduğu ifade edildi. Ancak teslim olanların birçoğunun da komutanları tarafından ‘yem’ olarak gönderildiği açıklandı. Rus güçlerinin umutsuz oldukları ve ölmektense firar etmeyi tercih ettiği de bilgiler arasında.

Haberin Devamı

ARTIK PARAYLA İLGİLENMİYORLAR


Ukrayna, son 2 günde Mikolaiv ve Herson’da geri çekilmenin olduğunu açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ajansı, ‘Ukrayna güçlerinin gerçek gücünü gören işgalciler, işgal öncesinde söz verilen olay para kazanma ve yağmalarla artık ilgilenmiyor’ dedi.

 KENDİ BACAKLARINA SIKIYORLAR

Rus askerlerine dair bir diğer istihbarat ise, evlerine dönebilmek için kendilerini bacaklarından vurduğu yönünde. Ancak Rus güçleri ve Ukrayna güçlerinin kullandıkları mermiler farklı olduğu için Rus askerleri, Ukrayna askerlerinin silahlarını ele geçirmeye çalışıyor.
ABD ve İngiltere’nin istihbarat raporları, kayıpların arttıkça Rus askerlerinin moralinin iyice düştüğünü öne sürüyor.
Pentagon’un raporları, Rus askerlerin araçlarını bırakıp ormana saklandıklarını belirtiyor.
Belarus’tan gelen bilgiler ise tedavi için ülkeye sokulan askerlerin günlerce yiyeceksiz kaldıklarını ortaya çıkardı.
Tüm bunların yanı sıra Moskova’da bir askeri hastanenin ise yaralı Rus askerleriyle dolup taştığı ifade ediliyor.