Dünya Resmi törende altına kaçırmıştı... 6 gazeteci tutuklandı

Resmi törende altına kaçırmıştı... 6 gazeteci tutuklandı

Paylaş
Resmi törende altına kaçırmıştı... 6 gazeteci tutuklandı

Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, katıldığı yol açılış töreninde kameraların önünde altına kaçırmıştı. 71 yaşındaki devlet başkanının o anları tüm dünyayı şaşkına çevirmişti. Görüntülerin yayılmasının ardından 6 kişi tutuklandı.

Posta.com.tr | Geçen ay düzenlenen köprü açılış töreninde milli marşı söylerken Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, altına kaçırdı. Neler olduğunu anlamaya çalışan 71 yaşındaki liderin bastonuna yaslanarak pantolonunu kontrol ettiği görüldü. Görüntülerin yayılmasının ardından 6 gazetecinin tutuklandığı ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Ulusal gazeteciler sendikası, görüntüler nedeniyle gözaltına alınan altı gazetecinin Güney Sudan Yayın Kurumu için çalıştığını söyledi. Tutuklamalar salı ve çarşamba günleri yapıldı. 

Sendika başkanı Patrick Oyet, tutuklanan gazetecilerin kameramanlar Joseph Oliver ve Mustafa Osman, video editörü Victor Lado, yayıncı Jacob Benjamin ve yayın odasından Cherbek Ruben ve Joval Toombe olduğunu açıkladı. Oyet, "Kaygılıyız çünkü şu anda yasanın öngördüğünden daha uzun süre tutuklu kaldılar" dedi.

Güney Sudan'daki yasalara göre, şüphelilerin hakim karşısına çıkmadan önce en fazla 24 saat gözaltında tutulması gerekiyor.

İLK BAŞKAN

2011 yılında kurulan Güney Sudan'ın ilk başkanı olan Mayardit'in sağlık sorunları nedeniyle tuvaletini tutamamış olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

13 yıldır devletin başkanı olan Mayardit'in 2023'teki seçimlerde de seçilmesi bekleniyor.