Dünya Rusya'nın çekilmesi sürüyor! İlhak etmişlerdi, tahliye edecekler

Rusya'nın çekilmesi sürüyor! İlhak etmişlerdi, tahliye edecekler

Paylaş
Rusya'nın çekilmesi sürüyor! İlhak etmişlerdi, tahliye edecekler

Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve Rusya ile savaşın çıkmasındaki bölgelerden biri olan Herson'da geçtiğimiz ay ilhak edilmesine rağmen, Ukrayna ordusu bölgede ilerlemeye devam ediyor. Herson yöneticileri Rusya'ya bölgeyi tahliye etme çağrısında bulundu.

Posta.com.tr | Rusya-Ukrayna savaşı şubat ayından beri hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Rusya'nın geçen ay ilhak ettiği bölgeler olan Herson, Donetsk, Luhansk ve Zaporijya bölgelerinde Ukrayna güçleri her geçen gün ilerlemeye başladı.

Haberin Devamı

KERÇ KÖPRÜSÜ VE İNTİKAMI!

Ukrayna'nın eylül ayında karşı taarruza geçmesinden beri zor durumda kalan Rus ordusu, savaşın ilk kısmında aldığı bölgelerden çekilmek zorunda kaldı. Her geçen gün kaybettiği toprakları geri kazanan Ukrayna ordusunda moraller yüksek seviyede.

Geçtiğimiz cumartesi günü Rusya tarafından 2018 yılında inşa edilen ve Kırım Yarımadası'nı Rusya anakarasına bağlayan Kerç Köprüsü'nün sabotajla yıkılmasının ardından Rusya tarafı buna çok sert karşılık vereceğini söylemişti. Pazartesi günü ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'i bombalamaya başlayan Rusya, 11 kişinin ölümüne sebep oldu.

RUSYA'DAN TAHLİYE İSTEDİLER

Rusya'nın eylül ayında ilhak ettiği 4 bölgeden biri olan Herson'da ise hiç beklenmedik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya'nın neredeyse tamamını kontrol ettiği Herson'da halk tahliye edilmek istiyor.

Haberin Devamı

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Khusnullin yaptığı açıklamada, Herson bölgesinin liderinin en kısa sürede Kremlin'den bir tahliye planı istediğini belirtti.

Vladimir Saldo, paylaştığı videoda, "Herson, Nova Kakhovka, Hola Prystan ve Chornobaivka şehirleri her gün ağır bombardıman altında. Bu bombalar insanların oturdukları evlere çok ciddi hasarlar veriyor ve birçok sivilin olduğu yerlere düşüyor" ifadelerini kullandı.

Saldo, Herson'daki sivillerin Rusya'da bulunan Rostov, Krasnodar ve Stravopol bölgelerine tahliye edileceği kararını aldıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Bu sürecin düzenlenmesine yardımcı olmanızı rica ediyorum. Biz, Kherson bölgesinin sakinleri, elbette Rusya'nın kendi bölgelerini terk etmediğini ve Rusya'nın her zaman yardım ettiğini biliyoruz.

UKRAYNA ORDUSU DURDURULAMIYOR

Ukrayna'nın Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, perşembe gecesi geç saatlerde yaptığı açıklamada, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin geçen ay Herson bölgesindeki 75 yerleşimin geri alınması da dahil olmak üzere güney cephesinde istikrarlı olarak toprak kazandıklarını bildirdi.

Doğuda ise Ukrayna ordusu, Harkiv'de 502 yerleşim birimini ele geçirdi, bu sayı Donetsk bölgesinde 43 ve Luhansk'ta 7.

Haberin Devamı

YARDIMCISI İDDİALARI REDDETTİ

Saldo'nun yardımcısı Kirill Stremousov ise yaptığı açıklamada bu iddiaları reddederek, "Kimse geri çekilmiyor. Kimse Herson bölgesini terk etmeyi düşünmüyor" ifadelerini kullandı.

İngiliz ordusu Twitter'da "Rus işgal yetkilileri muhtemelen bazı sivillerin Kherson'dan tahliyesi için hazırlık emri verdi" dedi. İngiliz Savunma Bakanlığı ise, "Muhtemelen Kherson şehrine kadar uzanan bir savaşı tahmin ediyorlar" ifadelerini kullandı.