Dünya Rusya'ya korku salan iddia: Ukrayna güçleri Gerasimov’u yaraladı!

Rusya'ya korku salan iddia: Ukrayna güçleri Gerasimov’u yaraladı!

Paylaş
Rusya'ya korku salan iddia: Ukrayna güçleri Gerasimov’u yaraladı!

Ukrayna birlikleri, Rusların işgali yönettiği Harkov bölgesindeki Izyum’da bir Rus karargahını vurduğunu duyurdu. Saldırıda Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un yaralandığı iddia edildi. Ancak Rus güçlerinden herhangi bir açıklama gelmedi.

Ukrayna birlikleri, Rusya’nın saldırılarını yönettiği Harkov bölgesindeki Izyum’da bulunan bir Rus karargahını vurduğunu açıkladı. Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Heraşçenko, Cumartesi günkü saldırıda 200 kişinin öldüğünü, Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un ise saldırı sırasında karargahta olduğunu duyurdu. Rusya lideri Vladimir Putin’in sağ kolu Gerasimov’un, tedavi için Rusya’ya götürüldüğü öne sürüldü.

Haberin Devamı

İngiliz “Daily Mail”in haberine göre, Putin’in “zafer kazanması” için Ukrayna topraklarına şahsen gönderdiği Gerasimov’un şarapnel parçasıyla yaralandığı, sağ bacağında kırıklar oluştuğu bildiriliyor. Ukraynalı yetkililer, bundan bir gün önce de Harkov’da Rus Tümgeneral Andrei Simonov’un öldürüldüğünü öne sürmüştü. Ukrayna Genelkurmayı, Izyum’daki saldırıyı doğruladı ancak Gerasimov’dan bahsetmedi.