Dünya Sahte canlı yayın adaleti kandıramadı

Sahte canlı yayın adaleti kandıramadı

Paylaş
Sahte canlı yayın adaleti kandıramadı

Kuzey İrlanda’da karnındaki bebeğiyle öldürülen Natalie McNally’nin sevgilisi Stephen McCullagh “Olay sırasında YouTube’da canlı yayındaydım” deyince serbest bırakıldı. Fakat videonun önceden çekilip banttan yayınlandığı ortaya çıkınca tutuklandı.

Kuzey İrlanda'da 15 haftalık hamile Natalie McNally (32), 18 Aralık'ta Arjantin ile Fransa arasında oynanan Dünya Kupası final maçını izledikten sonra evine döndü. Genç kadın, sevgilisi ve karnındaki çocuğun babası Stephen McCullagh'ın sosyal medyada paylaştığı "Vahşi gece! Bu gece YouTube'da canlı yayında 'Grand Theft Auto' (şiddet içerikli bir bilgisayar oyunu) oynayacağım" anonsunu beğendi. Ne yazık ki genç kadın bunun gerçekten vahşi bir gece olacağını bilmiyordu.

Haberin Devamı

6 SAATLİK YAYIN YAPILMIŞTI

Natalie McNally aynı gün evinde defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Ertesi gün sevgilisi gözaltına alındı. Fakat “Gece 6 saat boyunca canlı yayındaydım” deyip paylaştığı videoyu gösterince serbest bırakıldı. Hakkında da hiçbir suçlama yapılmadı. Ancak yapılan inceleme videonun önceden kaydedildiğini ortaya çıkardı. Stephen McCullagh 'canlı' diyerek banttan yayın yapmıştı. Bunun üzerine tutuklanan Stephen McCullagh'ın kefalet talebi reddedildi.