Dünya Şanghay halkının açlık çığlığı! Covid-19 karantinası devam ediyor

Şanghay halkının açlık çığlığı! Covid-19 karantinası devam ediyor

Paylaş
Şanghay halkının açlık çığlığı! Covid-19 karantinası devam ediyor

COVID-19 vakalarının görülmesiyle 28 Mart’tan bu yana karantinada olan 26 milyon nüfuslu Çin kenti Şanghay’da halk açlıkla mücadele ediyor. Yiyecek bulamadığı için balkonlardan çığlık atmaya başlayan Şanghaylıların bazısı da sokağa indi. Çin’in en kalabalık nüfusuna sahip Şanghay’da yerel vaka sayısı 25 bini buldu.

Pandemide ‘sıfır tolerans’ politikası izleyerek dünyanın en katı kısıtlamalarını almasıyla bilinen Çin, bu kuralda hiçbir esneme yapmıyor. 26 milyon nüfuslu Şanghay, vakaların artmasıyla karantinaya alındı. Sokağa çıkmak yasaklandı. Öyle ki sokaklarda distopik görüntüler oluştu, robot köpekler devriye gezmeye başladı, “Maske tak, ellerini yıka, ateşini kontrol et” anonsları yaptılar, karantinayı delenleri görüntülediler. Ancak 28 Mart’tan bu yana ev hapsinde tutulan Şanghaylılar 10 günün sonunda isyan etti.

Haberin Devamı
Şanghay'da sokaklarda dolaşan robot köpek gündem oldu Çin’in en büyük kenti Şanghay'da korona virüs (Covid-19) nedeniyle uygulanan tam kapanma sırasında sokaklarda sırtındaki megafonla salgın kurallarına ilişkin anons yapan robot köpeğin görüntüleri sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.

‘HAPİSTE YEMEK VAR MI?’

Gıdaya erişimde sınıfsal ayrımın yaşandığını söyleyen halk, balkonlara çıkarak çığlık atmaya, sesini duyurmaya çalıştı. Bu kez de hükümet binalar arasında drone’lar uçurdu. Balkondaki insanları kayıt altına alan drone’lar, “İçeri girin, balkonda şarkı söylemeyin, pencere açmayın” uyarıları yaptı.

Marketlerin rafları 30 Mart’tan bu yana boş. Ancak zengin muhitlerde manzara farklı.

Yetkililer tüm bölgenin test edilmesiyle karantinanın hafifletileceğini söyledi. Bölgeye giriş çıkış yasaklandığı için marketlerde de gıda bulamayan halk isyan etti, sokağa inmeye başladı. Hatta bir Çinli polisi arayıp kendini ihbar ederken “Karantinayı deliyorum, beni tutuklayın. Hapiste yiyeceğiniz var mı?” diye sordu. Ancak polis tutuklanmanın fayda etmeyeceğini, yemek bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı