Dünya Şehrin altındaki gizemli tünel ağı! 100 yıl önce inşa edildi, nedeni bilinmiyor

Şehrin altındaki gizemli tünel ağı! 100 yıl önce inşa edildi, nedeni bilinmiyor

Paylaş
Şehrin altındaki gizemli tünel ağı! 100 yıl önce inşa edildi, nedeni bilinmiyor

İngiltere Kent'te şehrin altından geçen 100 yıllık tünel ortaya çıktı. Ancak bu tünelin ne için yapıldığını kimse bilmiyordu.

Posta.com.tr | 100 yıl önce Kent şehrinin altına yapılmış olan bir tünel ağı, yaklaşık 5 yıl önce bir alışveriş merkezinin otoparkının açılışında keşfedildi. Westwood Cross adlı alışveriş merkezinin altındaki tünel ağı, yaklaşık 100 yıl önce inşa edilmiş olmasına rağmen ne amaçla yapıldığı gizemini koruyordu. 

Haberin Devamı

Bazı kesimler tünellerin Birinci Dünya Savaşı sırasında gizlenmek için yapıldıklarını söylüyor. Ancak çatışmalardan önce mi yoksa sonra mı inşa edildiği kesin olarak bilinmiyor. Eğer savaş için inşa edilmişse, bu durumda bölge eğitim tatbikatları için eski bir ordu tatbikat alanı olarak kullanılmış olabilir. 

Kimileri de savaştan sonra daha fazla çatışmaya hazırlanmak için şehrin altına bu tünellerin inşa edilmiş olabileceğini öne sürüyor. 

Yerel tarih grubu Thanet Hidden History tarafından çekilen görüntüler, alışveriş merkezinin sadece birkaç metre altındaki tünel ağını gösteriyor. 

BAKANLIĞIN HABERİ YOK

Alışveriş merkezi sahipleri, tüneller ortaya çıktıktan sonra bazı cevaplar almak için 2015 yılında Savunma Bakanlığı'na Bilgi Edinme Özgürlüğü talebinde bulundu. Tünellerin kayıtları ve ağın haritası istendi. Ancak Bakanlık, tüneller hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığını, tüneller gizlendiği için tarihini ve kesin boyutunu bilemeyeceklerini açıkladı. 

Haberin Devamı

Thanet Gizli Tarih grubu, alışveriş merkezinin altındaki hava saldırısı sığınağının daha fazla hasarı önlemek için yıllar önce kalıcı olarak mühürlendiğini ortaya çıkardı.