Dünya Siviller Rusya'ya direniyor! Büyükannesiyle molotof kokteyli yapıyor

Siviller Rusya'ya direniyor! Büyükannesiyle molotof kokteyli yapıyor

Paylaş
Siviller Rusya'ya direniyor! Büyükannesiyle molotof kokteyli yapıyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine birçok gönüllü Ukrayna'ya yola çıktı. Halihazırda ülkede bulunan sivillerin çoğu işgale karşı koymak için orduyla birlikte savaşıyor. Doğduğu kente geri dönüp savaşa katılan isimlerden biri de Sabina ve İngiliz eşi. Genç kadın evlerinin bodrumunda büyükannesiyle birlikte molotof kokteyli hazırlıyor.

Sabina Jenkins ve kocası Michael, ABD'ye taşınmadan birkaç hafta öncesine kadar Llanelli'de yaşıyorlardı. Aslen Ringlandlı bir asker ve mühendis olan Michael ve eşi Sabina, genç kadının memleketi olan Ukrayna'ya döndü ve taşınmadan önce evrak işlerini halletmek için büyükannesinin yanına taşındı. Ancak kısa süre sonra Rusya, Ukrayna'yı işgal etmeye başladı ve Michael, Sabina'yı, annesi Oksana'yı ve büyükannesi Larysa'yı Kiev'in birkaç saat güneyindeki evin bodrum katına götürmeyi başardı. Ukrayna'da nişancı olarak görev yaptığı sırada Sabina ile tanışan Michael, önümüzdeki hafta 'gönüllü asker' olarak ülkeye dönmeyi planlıyor. Michael, Ukrayna'yı işgale eden Rusya birlikleri ile savaşmaya başlamadan önce, önceliğinin ailesinin güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sabina, Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın yaklaşan tanklara nasıl molotof kokteyli fırlatılacağını açıklayan görseller yayınlamasının ardından neredeyse tüm evlerin bu tür bombalar ürettiğini söyledi. Sabina, büyükannesinin evinin bodrum katını, sığınağa çevirdiklerini aktardı. "Hayatımda molotof kokteyli yapmam gerektiğini hiç düşünmemiştim" diyen Sabina, kendisinin ve ailesinin ev yapımı bombaları kullanmak zorunda kalacağından endişe ediyor. Sabina, "Bize hazır olmamız gerektiği söylendi, her şeye hazır olmamız gerekiyor. En kötü senaryoya bile hazır olmalıyız" dedi. Sabina, kendisinin ve ailesinin ülkeyi terk etme şansı olduğunu, ancak çocukluğunun geçtiği bu kenti ve büyükannesini terk etmek istemediğini söyledi.

Haberin Devamı

'TOPRAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Sabina ayrıca, "Elbette kendimi güvende hissetmiyorum. Savaşta kim kendini güvende hisseder ki? Ama biz burada kalıp topraklarımıza sahip çıkacağız." diye konuştu.

Sabina'nın eşi Michael, Vladimir Putin'in işgalci birliklerini püskürtmek için geçmişteki savaş deneyimlerini kullanmadan önce, ailesinin güvenliğini sağlamaya odaklanacağını söyledi. "Bu büyük bir savaş olabilir. Şimdiye kadar yaşayacağımı düşündüğüm en kötü şey. Rusya niyetlerini açıkça ortaya koydu ve Ukrayna sonuna kadar savaşacak" dedi.

Michael, sözlerine "Oraya gitmeli ve güvende olduklarından emin olmalıyım ve sonra gönüllü taburla bana ihtiyaç duyulduğu sürece savaşacağım." diyerek devam etti.

Milliyet