Dünya Son dakika: Litvanya'da kritik üçlü görüşme! Dünyanın gözü Türkiye’nin vereceği kararda

Son dakika: Litvanya'da kritik üçlü görüşme! Dünyanın gözü Türkiye’nin vereceği kararda

Paylaş
Son dakika: Litvanya'da kritik üçlü görüşme! Dünyanın gözü Türkiye’nin vereceği kararda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki temaslarında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ve Kristersson birkaç saat sonra ikinci görüşmeyi yaptı.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yarın ve çarşamba günü düzenlenecek NATO Zirvesi öncesi liderlerin diplomatik temasları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Kristtersson ile İsveç’in NATO üyeliği ele alındı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ve Kristersson ile bir kez daha görüştü.

AB KONSEYİ BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zirve kapsamındaki ikinci görüşmesi ise Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi.

 

 

AB ŞARTI

Erdoğan zirve öncesi İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen Türkiye var. Türkiye'yi bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Türkiye'nin AB'de önünü açın. Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım" dedi.

BIDEN GÖRÜŞMESİ YARIN

Erdoğan, Litvanya'daki NATO Zirvesi kapsamında yarın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan-Biden görüşmesi saat 18.00'de yapılacak.

Haberin Devamı