Dünya Sular çekilince ortaya tarih çıktı

Sular çekilince ortaya tarih çıktı

Paylaş
Sular çekilince ortaya tarih çıktı

Avrupa’daki kuraklıkla nehirlerde su seviyeleri tehlikeli seviyelere düşerken çekilen sular Roma kalıntılarından hayalet köylere kadar saklı kalmış kalıntıları ortaya çıkardı.

Çekya’dan geçen Elbe Nehri’nde tarih boyunca karşılaşılan kötü hasat, kuraklık ve yoksulluk gibi olayların yazıldığı “açlık taşları” su seviyesinin düşmesinin ardından gün yüzüne çıktı.

Haberin Devamı

İtalya’nın Po Nehri’nde suyun 70 yılın en düşük seviyesine düşmesiyle eski mezar kalıntıları, 2’nci Dünya Savaşı’nda batırılan gemi enkazı, Nazi askeri aracı ve bomba ortaya çıktı.

İtalya’nın başkenti Roma’da kuraklık, Tiber Nehri’ni de kuruttu ve İmparator Nero’nun yönetimi sırasında inşa edildiği düşünülen bir köprü görünür hale geldi.

Lombardiya’da Oglio Nehri’nin yatağından bronz çağına uzanan ahşap yapı temelleri yükselirken, Como Gölü’nde 100 bin yıllık geyik kafatası, aslan ve gergedan kalıntıları ortaya çıktı.

Sırbistan’da bir asırdır en düşük seviyesini gören Tuna Nehri’nde 2’nci Dünya Savaşı sırasında batan 20’den fazla patlayıcıyla dolu Alman savaş gemisinin enkazı keşfedildi.

İspanya’nın Galiçya kentinde 1992’de Alto Lindoso rezervuarına yer açmak için sular altında bırakılan Aceredo kasabası gün yüzüne çıktı.

Haberin Devamı

Kuraklıkla İmparator Nero’nun inşa ettiği köprü Roma’da ortaya çıktı.

İspanya’da sular çekilmesiyle ortaya çıkan Aceredo kasabası turist akınına uğruyor.

(Milliyet)