Dünya Teksaslı seri katil yıllar sonra teslim oldu! 'Sanırım beni arıyorsunuz'

Teksaslı seri katil yıllar sonra teslim oldu! 'Sanırım beni arıyorsunuz'

Paylaş
Teksaslı seri katil yıllar sonra teslim oldu! 'Sanırım beni arıyorsunuz'

Yıllar önce küçük bir kızı istismar edip öldüren seri katilin kanlı cinayetlerinin bununla sınırlı olmadığı düşünülüyor. Uzun zamandır aranan seri katilin polisi arayıp kendini ihbar etmesinden sonra işlediği suçların daha korkunç boyutları ortaya çıktı.

Posta.com.tr | Teksas'ta 13 kişiyi öldürmüş olabileceğinden şüphelenilen seri katil, Austin'de polisi arayıp 'Sanırım beni arıyorsunuz' dedikten sonra teslim oldu. 24 Mayıs'ta teslim olan 62 yaşındaki Raul Meza Jr., teslim olduktan sonra biri 2019'da ve diğeri 20 Mayıs'ta gerçekleşen iki cinayetle suçlandı. 

Haberin Devamı

Şerif yardımcısı Brandon Filla, şiddet içeren suçlara 1975'te başlayan ve birçok kez hapse çarptırılan Meza'yı 'kötünün de kötüsü' olarak tanımlandı. Meza, iddia edilen suçlara genç yaşta başladı. 

Meza'nın 8 yaşındaki Kendra Page'i öldürmekten hüküm giydiği 1982 davasında baş müfettiş olan Bruce Mills, "İşte adaletin yerini bulmadığı bir seri katil. Bu tam bir adalet rezaletiydi. Daha kaç kişiyi öldürdüğünü veya öldüreceğini bilmiyoruz" dedi. 

1975'te yılbaşı gecesi, Meza ve diğer üç arkadaşı, Austin'deki St. Edward's Üniversitesi yakınlarındaki bir marketi soydular. Meza, mağaza görevlisi Derly Ramirez'i sırtından vurarak felç bıraktı.

1976'da 15 yaşında ağırlaştırılmış soygundan suçlu bulundu ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak 1981'de şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının üzerinden henüz bir yıl geçmemişken Meza yeniden suça bulaştı. 

Haberin Devamı

KORKUNÇ SUÇLAR

3 Ocak 1982'de, Langford İlköğretim Okulu yakınlarında bisiklet süren sekiz yaşındaki Kendra Page'i istismar edip boğarak öldürdü. Küçük kızın cesedi okuldaki bir çöp kutusunun yanında çıplak halde bulundu. Meza, üç gün sonra teslim oldu ve 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Hapiste geçirdiği 11 yıllık sürenin ardından 1993 yılında iyi halden dolayı serbest bırakılan Meza, kısa süre sonra yeniden parmaklıkları boyladı. Ağustos 1994'te Meza'nın şartlı tahliyesini ihlal ettiği tespit edildi ve tekrar hapse girdi. 

YAŞLI KADINI ACIMADAN ÖLDÜRDÜ

Yıl 2016'ya gelince Meza, bir kez daha serbest bırakıldı. Bu onun bir suç daha işlemesine olanak sağladı. 2019'un ortalarında 66 yaşındaki Gloria Lofton'u kendi evinde öldürdü.

Lofton, komşuları tarafından 'son derece nazik bir kadın' olarak adlandırılıyordu. Başkalarına yardım etmesiyle tanındığını ve sık sık sokaktaki insanları onunla kalmaları için evine davet ettiği bildirildi. Komşuları ayrıca yaşlı kadının zihinsel ve fiziksel sağlığının bozulmaya başladığını da belirtti.

Austin polisi yaptığı açıklamada, yaşlı kadının öldürüldüğü olay mahallinde Meza'nın DNA'sının bulunduğunu söyledi. Bir adli tabip, boğulduğuna dair kanıtlar olmasına rağmen, ölüm nedeninin kesin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

KEMERLE BOĞDU

20 Mayıs'ta ise Meza'nın 80 yaşındaki eski şartlı tahliye memuru Jesse Fraga'yı öldürdüğü iddia edildi. Meza, son iki yıldır Fraga'nın evinde yaşıyordu. Birbirlerini 1990'lardan beri tanıyordu. Fraga bir kemerle boğularak öldürülmüştü. Dedektifler, Fraga'nın boynunda omurgasını kesin bir yara olduğunu fark etti.

Meza'nın Page, Lofton ve Fraga'ya ek olarak 10 kadar kişiyi daha öldürdüğü düşünülüyor. Austin polisi, benzer koşullara uyan 8 ila 10 vaka daha olduğunu belirtti. 

Meza'nın yakalandığı evde tabanca, plastik kelepçe ve koli bantları bulundu.