Dünya The Crown tartışması: Prens Philip dava etmek istedi

The Crown tartışması: Prens Philip dava etmek istedi

Paylaş
The Crown tartışması: Prens Philip dava etmek istedi

İngiliz Kraliyeti'nin hayatını anlatan dijital platform dizisi The Crown hakkındaki tartışmalar sürüyor. 2021'de hayatını kaybeden Prens Philip'in de diziden rahatsız olduğu ve bunun için bir adım attığı öne sürüldü.

Posta.com.tr | Geçen yıl 99 yaşında vefat eden Edinburgh Dükü Prens Philip'in tartışmalı dizi The Crown'daki bazı sahnelere öfkelendiği ortaya çıktı. Bu sahnelerde Prens'in ablası Prenses Cecilie'nin ölümüne değinilmişti. Prens Philip duruma o kadar öfkelenmişti ki kraliyetin hukuk firmasından tavsiye aldı.

Haberin Devamı

Kraliyet tarihçisi ve yazarı Hugo Vickers'ın verdiği demeçte "Prens Philip'in bu konuda avukatına danıştığını ve 'Bu konuda ne yapabilirim?' diye sorduğunu biliyorum. O da bir insandı. Onun da herkes gibi canı yanabilirdi" dedi.

2017'de yayınlanan bölümde, 16 yaşındaki Philip yatılı okulunda başı belaya girer ve Almanya'daki tatilini, dördüncü çocuğuna hamile olan ablası Cecilie ile geçirememesi konu ediniyor. Bölümde Cecilie karakteri uçak kazasında hayatını kaybediyor.

Dizide cenaze törenindeyken Philip'in babası Prens Andrew, “Kendisini burada göstermeye cesaret etmesine şaşırdım. Philip ve disiplinsizliği olmasaydı, o uçağa asla binmezdi. Bu doğru, değil mi oğlum? En sevdiğim çocuğumu gömmek için burada olmamızın sebebi sensin. Onu buradan çıkarın" diyor.

Haberin Devamı

'ÇOK ÜZÜLDÜĞÜNÜ HATIRLIYORUM'

Uçak kazasında ölen Cecilie'nin Prens Philip nedeniyle seyahate çıkması ise doğru değil. Kraliyet ailesine yakın bir kaynak, "Prens Philip'in akşam yemeğinde yanında oturduğunu ve The Crown'da onun hakkında yayınlanan sözlere çok üzüldüğünü hatırlıyorum" dedi.