Dünya Ukraynalı askerden dünyaya son çağrı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketledi

Ukraynalı askerden dünyaya son çağrı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketledi

Paylaş
Ukraynalı askerden dünyaya son çağrı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketledi

Mariupol'de Azovstal çelik fabrikasına sıkışıp kalan 36. Ayrı Deniz Tugayı komutanı Binbaşı Serhii Volyna çektiği video ile sayılı saatlerinin kaldığını belirterek dünya liderlerinden yardım istedi. Ukraynalı komutan sosyal medya hesabından paylaştığı videosuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenskiy ve ABD Başkanı Biden'ı etiketledi.

Ukraynalı birlikler, savaşın başladığı günden beri Rus birliklerinin hedefinde olan ve ağır çatışmaların yaşandığı Mariupol'de Azovstal çelik fabrikasına sıkışıp kaldı.

Haberin Devamı

Rusya kuşattığı fabrikadaki askerlere 'ya teslim olun ya da ölün' mesajı verirken içerideki askerlerin başında olan 36. Ayrı Deniz Tugayı komutanı Binbaşı Serhii Volyna yayınladığı video ile dünyadan yardım istedi.

Çektiği videoda 'Dünyaya bir çağrım var' diyen Ukraynalı komutan "Bu benim son açıklamam olabilir, çünkü sadece birkaç günümüz, hatta saatimiz kaldı. Dünya liderlerini bize ve burada bizimle birlikte olan sivillere yardım etmeye çağırıyoruz." dedi.

DURUM KRİTİK, TAMAMEN KUŞATILDIK

Volyna, çok sayıda yaralı asker ve sınırlı tıbbi bakım nedeniyle tesisteki durumu 'kritik' olarak nitelendirdi ve şunları söyledi;

"Tamamen kuşatıldık. Yaklaşık 500 kadar yaralı askeri var, onlara tıbbi bakım sağlamak çok zor. Bölgede siviller var. Şehir yıkılıyor. Düşman grupları bizden onlarca kat fazla, hava, top, teçhizat ve insan gücü konusunda avantaja sahipler. Sonuna kadar savaşıyoruz ama çok az zamanımız kaldı"

Haberin Devamı

ERDOĞAN, BİDEN VE ZELENSKİ'Yİ ETİKETLEDİ


Facebook hesabında paylaştığı videoya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı etiketleyen komutan “Tüm dünya liderlerinden buradan çıkmamız ve üçüncü bir ülkeye götürülmemiz konusunda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE SİVİL DE ASKERLERLE BİRLİKTE FABRİKADA

Avrupa'nın en büyük metalürji fabrikalarından biri olan, Sovyet döneminden kalma demir ve çelik fabrikası, şehrin sahili boyunca dört mil karelik bir alana yayılıyor. Ukraynalı yetkililer askerlerle birlikte yüzlerce sivilin devasa çelik fabrikasının bodrumlarında saklandığını, yoğun bombardıman nedeniyle yiyecek ve su kaynaklarının azaldığını belirtiyor.

TAHLİYE PLANI

Azak Denizi kıyısında yer alan Ukrayna şehri Mariupol, bir ayı aşkın süredir Rus işgalcilerin kuşatması altında. Neredeyse tüm binaların yerle bir edildiği şehirde bugün yeni bir insani koridor açılması için anlaşmaya varıldı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereshchuk, Facebook hesabından Mariupol için Çarşamba günü yeni bir tahliye çabasının olacağını yazdı. Vereshchuk'un verdiği bilgiye göre, büyük bir insani felaketin yaşandığı Mariupol'den çocuklar, kadınlar ve yaşlıların çıkarılması hedefleniyor.

Haberin Devamı