Dünya Ülke tarihindeki en korkunç vaka! 50 yıl sonra gerçek ortaya çıktı

Ülke tarihindeki en korkunç vaka! 50 yıl sonra gerçek ortaya çıktı

Paylaş
Ülke tarihindeki en korkunç vaka! 50 yıl sonra gerçek ortaya çıktı

50 yıl önce 16 yaşındaki genç kızın tecavüz edilip öldürülmesi olayı Kanada tarihindeki en korkunç cinayet vakalarından biri olmuştu. Aradan geçen onlarca yılın ardından katil sonunda bulundu.

Posta.com.tr | Sharron Prior, 1975 yılında henüz 16 yaşındayken evinin yakınındaki pizzacıda arkadaşlarıyla buluşmaya gitmişti. Ancak bir süre sonra ondan haber alınamamış ve aramalar sonucu 3 günün ardından cesedi ormanlık alanda bulunmuştu. 

Haberin Devamı

Prior'un 80'li yaşlardaki annesi Yvonne Prior, hâlâ Kanada'da yaşıyor. Acılı anne tüm hayatını, kızı öldürüldüken sonra katili bulmaya çalışmakla geçirdi. 

Polis, son 50 yılda 100'den fazla şüpheliyi soruşturdu, ancak bir türlü sonuca varamadı. Şüpheliler arasında 1982'de 36 yaşında hayatını kaybeden Franklin Maywood Romine de vardı. Romine, bir görgü tanığının verdiği tanıma da uyuyordu. Ancak bir türlü suçla ilişkilendirilememişti. 

KAPSAMLI ŞİDDET GEÇMİŞİ

Romine'nin suç listesi ise kabarıktı. Romine geçen yıl müfettişler sabıka kayıtlarını tarayıp kapsamlı bir şiddet geçmişi olduğunu bulduklarında Longueuil polisinin radarına girmişti. Kanada ve Batı Virginia arasında hareket ederek kolluk kuvvetlerinden kaçmaya çalışan Romine, 1974'te Batı Virginia'da bir eve girerek evdeki kadına tecavüz etmekten tutuklandı. İki ay sonra 2.500 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı ve Kanada'ya kaçtı.

Haberin Devamı

GİZEMLİ ŞEKİLDE ÖLDÜ

Prior'un öldürülmesinden sadece aylar sonra, Kanada sınır yetkilileri Romine'i tutukladı. Romine, 1974'teki Parkersburg tecavüzünden hüküm giydiği Batı Virginia'ya gönderildi. Hapisten çıktıktan kısa bir süre sonra, gizemli bir şekilde Kanada'da öldü. 

Quebec polisi, yeni geliştirilen DNA teknolojisi sayesinde 1975 yılında tecavüz edilip öldürülen 16 yaşındaki Sharron Prior'ın katilini buldu.

Şüpheli Romine'nin cesedi, DNA testi için Mayıs ayı başlarında Batı Virginia'daki bir mezarlıktan çıkarıldı. Longueuil yetkilileri, Romine'nin DNA'sının cinayet mahallinde bulunan bir örnekle eşleştiğini ve onun suçla bağlantısı olduğunu doğruladı.