Dünya Ülkeyi karıştıran karar! Annesine itiraf etti, 17 çocuğun katiline verilmeyen cezayı aldı

Ülkeyi karıştıran karar! Annesine itiraf etti, 17 çocuğun katiline verilmeyen cezayı aldı

Paylaş
Ülkeyi karıştıran karar! Annesine itiraf etti, 17 çocuğun katiline verilmeyen cezayı aldı

Misafirliğe gittiği evde 2 çocuğu çekiçle vurarak öldürüp boğazlarını kestiğini annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde suçunu itiraf etti. 32 yaşındaki adamın, 17 çocuğu öldüren kişinin almadığı cezayı alması ise tüm ülkede büyük tartışmalara neden oldu.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | 2020 yılının Ağustos ayında ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 32 yaşındaki Mark Wilson ve eşi, o gün misafirliğe gitmek için uyandı. Wilson, günün erken saatlerinde işlerini halledip misafirlik için hazırlanmaya başladı. Eşinin ailesini ziyarete gideceklerdi. Ancak yaptıkları bu aile ziyaretinin tüm dünya tarafından konuşulacağını henüz bilmiyorlardı.

Haberin Devamı

Wilson, eşi ve kızı ile birlikte Baker ailesinin evine doğru yola koyuldu. Yolda oldukça neşelilerdi. Bu ziyareti sık sık yapmasalar da aileden birilerini görmek onları mutlu ediyordu. Eve vardıklarında iki aile oturup yemek yiyip sohbet etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Wilson ailesini geri eve götürüp tekrar dışarının yolunu tuttu. Bu, tüm dünyanın konuşacağı gecenin sadece başlangıcıydı.

9 METRELİK KAN İZİNİN UCUNDA KORKUNÇ TABLO

Gece uykusundan uyanan Sarah Baker, mutfağa doğru gittiğinde yerde bolca kan lekeleri gördü. bunun üzerine büyük bir paniğe kapılan kadın kan izlerini takip etti. Sarah, yaklaşık 9 metrelik kan izlerinin ucunda büyük oğlu 14 yaşındaki Tatyen Baker'ın cansız bedenini buldu. Tatyen'in hemen yanında ise onun küçük kardeşi 12 yaşındaki Robert Baker vardı. İki çocuğun cesetlerinin üzerinde battaniye vardı.

Haberin Devamı

Çocuklarının cansız bedenlerini gören anne büyük bir şoka girdi ve gecenin daha önceki saatlerinde gördüğü sahne aklına geldi. Sarah, o gece evlerine misafirliğe gelen Wilson'ı bahçesinde bıçak bilerken görmüştü. Bu silahın daha sonra cinayetlerde kullanılan silah olduğu belirlendi.

BOĞAZDA BOYDAN BOYA KESİK

Katledilen kardeşlerin bedenleri üzerinde yapılan araştırmada, Wilson'un önce büyük bir çekiçle çocuklara vurarak onları ezdiği sonrasında ise boğazlarını kestiği ortaya çıktı. Kardeşlerden büyük olan Tayten'ın boğazında çok sayıda kesik izine rastlandı. Küçük kardeş Robert'ın ise boğazının boydan boya kafasının kopacağı kadar kesildiği belirlendi.

Sarah'ın kafasında oğullarının katili belli olsa da bunu yetkililere de gösterecek kanıtlara ihtiyacı vardı. Wilson'ın yakalanmasında en büyük rolü ise kendi annesi Chrissy Adkins oynadı. Adkins, oğluyla yaptığı telefon görüşmelerinde ona suçunu itiraf ettirmeye çalıştı.

ANNESİNE İTİRAF ETTİ

Telefonda uzun saatler boyunca oğluna yaptığını itiraf etmesi için yalvaran Adkins, bir uyuşturucu bağımlısı olan oğlunun ağzından cinayetleri işlediğini anlattırdı.

Mahkemeye sunulan kanıtlardaki telefon görüşmesinde şu sözler yer aldı:

Haberin Devamı

Mark'a iş birliğinde bulunması gerektiğini söyledim. Resmi bir yalan testine girerek ismini temize çıkarmasını söyledim. Bir anda yerinden kalktı ve bana 'Bunu yapamam anne' dedi. Ona o çocukları incitip incitmediğini sordum. Adeta kendine ait olmayan uyuşturucu altında bir sesle bana 'Evet anne ben yaptım' dedi.


17 KİŞİNİN KATİLİNE VERİLMEYEN CEZA VERİLDİ

Wilson, kendi ağzıyla itiraf ettiği cinayetlerden dolayı yargılanmaya başladı. Kimse Wilson'ın Florida eyaletinde oldukça tartışmalı bir konu olan ve 2018 yılında okulda 17 çocuğu öldüren Nikolas Cruz'a bile verilmeyen ölüm cezası alacağını düşünmüyordu.

Wilson tarafından katledilen kardeşlerin annesi Sarah, kendi cömertliği sebebiyle bu cinayetlerin işlendiğini söyleyerek kendisi suçlarken, çocukların kuzeni olan Kelli Coco, "Onun bizim ödediğimiz vergilerle hapiste hayatta kalmasını istemiyoruz" dedi.

Ancak beklenmeyen oldu ve 12 jüri de Wilson'ın ölüm cezasına çarptırılmasına karar verirken bu karar ülke çapında büyük tartışmalara sebep oldu.

Haberin Devamı