Dünya Ünlü çiftin evliliğinde 'tarikat' detayı! Tom Cruise ve Nicole Kidman'ın hayatını altüst etti

Ünlü çiftin evliliğinde 'tarikat' detayı! Tom Cruise ve Nicole Kidman'ın hayatını altüst etti

Paylaş
Ünlü çiftin evliliğinde 'tarikat' detayı! Tom Cruise ve Nicole Kidman'ın hayatını altüst etti

Hollywood'un 'rüya çifti' olarak görülen Nicole Kidman ve Tom Cruise'un evliliğinde bilinmeyenler açığa çıktı. Uzun zamandır bir tarikata üye olan Tom Cruise hakkındaki çarpıcı iddialar hayranlarını şaşkına çevirdi. Zira bu tarikat Cruise için son derece büyük bir öneme sahipti. Hatta evliliğinden bile...

Derleyen: Mine Bozkurt / posta.com.tr - Hollywood ünlülerinin tarikatı olarak lanse edilen Scientology’nin en göz önünde olan üyesi Tom Cruise hakkında ilgi çekici iddialar öne sürüldü. İddiaların sahibi ise eski bir Scientology üyesi olan Mike Rinder. Çocukluğundan beri Scientology tarikatının önemli bir üyesi olan Mike Rinder, 2007 yılında 52 yaşındayken tarikattan ayrılmaya karar verdi. Rinder’ın yazdığı Bir Milyar Yıl: Scientology'nin En Yüksek Sıralarındaki Bir Hayattan Kaçışım adlı kitapta sadece kendi hayatına dair değil, üyelerin hayatına dair de bilgiler veriyor. Bunlardan en önemli olanı ise Scientology’nin gözde üyesi Tom Cruise…

Haberin Devamı

Kitapta Scientology’nin Tom Cruise’u elinde tutabilmek için olabildiğince şımartıldığı ifade ediliyor. Scientology, o kadar çaresiz kalmıştı ki Tom Cruise için yüklü miktarda para harcamış, hatta evliliğini bitirmesine yardım etmeyi kabul etmişti. Scientology lideri David Miscavige, Tom Cruise’u şımartmak için elinden geleni yapıyordu ve asla daha azıyla yetinmiyordu…

Ve elbette Miscavige bununla da yetinmedi. Hollywood yıldızlarına yardım etmek için Sea Organization isimli kuruluşu kurdu. Bu kuruluşun üyeleri, Cruise’un Aspen’deki evinin kurulmasına yardım etmek için çalıştı. Tom Cruise’un yardıma ihtiyacı olduğu zaman Miscavige ona Sea Organization üyelerini gönderirdi.

Rinder kirabında, "Cruise'in Pacific Palisades, Beverly Hills ve Telluride'deki evlerinin yanı sıra Santa Monica’daki uçak hangarı için üst düzey görsel/işitsel ekipman kurmak için çok uğraştılar” diyor. Sea Org üyeleri ayrıca Cruise’un arabalarını, limuzinlerini ve karavanlarını da özelleştiriyordu. Cruise'un tüm ev ve ofis personelinin Miscavige'in karısı Shelly tarafından kişisel olarak seçiliyor ve Cruise’un her hareketi rapor ediliyordu.

Haberin Devamı

Nicole Kidman ve Tom Cruise, Days of Thunder setinde

EVLİYKEN AŞIK OLDU

Rinder, 1990 yılında çekilen Days of Thunder (Yıldırım Günleri) filminde Tom Cruise’un rol arkadaşı Nicole Kidman’a aşık olduğunu yazıyor. Ancak bir problem vardı. Tom Cruise hâlâ kendisini tarikatla tanıştıran eşi Mimi Rogers ile evliydi.

Durum böyle olunca Scientology, Rogers’ı kadrajın dışına çıkaracak ve Cruise’un Nicole Kidman ile birlikte olma hayalini gerçekleştirmek için görev başlattı.

Kitaba göre Scientology lideri David Miscavige filmi izlemek için Daytona’ya davet edildi. Şimdi Cruise’un kişisel denetimcisi olan Greg Wilhere ile tarikat lideri orada, Nikole Kidman’ı Tom Cruise’un yeni eşi yapabilmek için elinden geleni yaptı.

Miscavige bunu Tom Cruise’un dileklerini gerçekleştirme yeteneği olduğunu göstermek için bir fırsat olarak gördü.


Rinder, Wilhere’ın Tom Cruise’un Nicole Kidman ile evlenebilmesi için Mimi'yi boşanmaya ikna etmesi için görevlendirildiğini iddia ediyor. Ayrıca bunun son derece olağan dışı ve normal bir Scientology üyesinde olmayacağını da ifade ediyor.

Haberin Devamı

Bir Scientology sözcüsü ise iddiaların ‘tamamen gülünç’ olduğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

Mike Rinder sahtekarlıktan çıkar sağlamaya çalışan bir yalancıdır. Sahte polis raporları, kışkırtıcı propaganda ve sahte hikayelerle kendini destekleyerek eski tarikatının ve liderinin kötülemeye çalışıyor.

Tom Cruise, 1990 yılında Rogers’tan boşandı ve aynı yıl Kidman ile evlendi. Nikahta sağdıç olan kişi ise Miscavige’tı. Düğüne Scientology'nin kurucusu L. Ron Hubbard'ın kişisel aşçısı yemek yapmak için özel uçakla gelmişti.

Rinder bu durumu “Miscavige'in Cruise için ne kadar ileri gitmeye istekli olduğunun göstergesiydi” diyor.

ZAMANLA UZAKLAŞMAYA BAŞLADI

Tom Cruise, 1997 yılında Nicole Kidman ile Eyes Wide Shut (Gözleri Tamamen Kapalı) filmini çekerken tarikatla uzaklaşmaya başladı. Bu dönemde David Miscavige’ın çağrılarını da görmezden gelmeye başlamıştı. Miscavige, Cruise’u denetlemesi için peşine birini takmıştı. Rinder, Cruise hakkında ‘Yavaş yavaş Scientologu dünyasına geri çekildi’ diyor. Kendini tarikata yeniden adamaya başlayan Tom Cruise, bu sefer de uğruna evliliğini bitirdiği Nicole Kidman’dan uzaklaşıyordu.

Haberin Devamı

Tarikat lideri Miscavige, Nicole’ün Tom’u kötü etkilediğini düşünüyordu. Nicole Kidman, tarikata katılmak için hiçbir zaman hevesli olmamıştı. Tarikat, Nicole Kidman’ın Tom üzerindeki etkisini açıkça tehdit olarak gördü. Hatta Nicole Kidman’ın gözetlenmesi ve telefonunun dinlenmesi için emir verildiği iddiaları var.

BOŞANMALARINA SEVİNDİ

Tüm bunların ardından Tom ve Nicole’ün boşanması da kaçınılmazdı. Tarikat lideri Miscavigne, Tom’u Nicole’ün olumsuz etkisinden kurtardığı için mutluydu. Rinder, Nicole ve Tom’un boşanmasından sonra Tom Cruise’un tarikata daha da bağlandığını ve daha ateşli bir fanatik olduğunu iddia ediyor.