Dünya Wagner isyanı sonrası Ukrayna'dan flaş hamle! 'Her yönde ilerliyoruz'

Wagner isyanı sonrası Ukrayna'dan flaş hamle! 'Her yönde ilerliyoruz'

Paylaş
Wagner isyanı sonrası Ukrayna'dan flaş hamle! 'Her yönde ilerliyoruz'

Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya'dan gelen haber dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Wagner isyanı 24 saat içinde sora ererken Ukrayna'dan flaş bir hamle geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor. Ukrayna'nın aylardır beklenen taarruzunun başlamasının ardından patlatılan Nova Kakhovka Barajı Çernobil'den bu yana Avrupa'nın gördüğü en büyük felaket olarak adlandırılırken Rusya'dan gelen Haber Ukrayna savaşını gölgede bırakmıştı.

Haberin Devamı

Rus paralı asker grubu lideri Yevgeni Prigojin isyana kalkışarak askeri konvoyunu Moskova yakınlarına kadar gönderdi.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Cumartesi günü, Prigojin’in geri adım atmasıyla ve askerlerini geri çekerek isyanı durdurmasıyla son buldu.
Dünyanın gözü Moskova'dayken Ukrayna tabiri caizse krizi fırsata çevirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ordusunun her yönde ilerlediğini dünyaya duyurdu.

Donetsk'teki birlikleri ziyaret eden Ukrayna lieri 'Bugün mutlu bir gün. Çocuklar için böyle günlerin daha çok olmasını diledim' dedi.

ABD'den tedarik edilen silahların önemine de vurgu yapan Zelenski şu ifadeleri kullandı;

Bugün, bu silahların Ukraynalıların hayatlarına daha fazla güç, daha fazla koruma sağlayacağı bölgedeydim. Ve zaferimizi yaklaştırın, asıl mesele bu. Bütün topraklarımız özgür olacak, hepsi.

Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar Ukrayna güçlerinin Donetsk bölgesinde bir yerleşim yerini daha Rus güçlerinden geri aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Maliar Telegram'da yaptığı açıklamada, geçen hafta Rus işgali altındaki Zaporizhia bölgesinin 17 kilometrekarelik alanın daha geri alındığını, Rus işgali altındaki toplam 130 kilometrekarelik bölgenin artık Ukrayna kontrolü altında olduğunu söyledi.