Dünya Yürüyüş yaparken ayıyla karşılaştı, dehşeti yaşadı!

Yürüyüş yaparken ayıyla karşılaştı, dehşeti yaşadı!

Paylaş
Yürüyüş yaparken ayıyla karşılaştı, dehşeti yaşadı!

ABD'de sıkça bulunan kara ayı türünün saldırısına uğrayan kadının yaşadığı dehşet kan dondurdu. Kadının saldırının ardından yaptıkları ise büyük şaşkınlık yarattı.

Posta.com.tr | ABD'nin Maryland eyaletinde yaşayan 55 yaşındaki Renee Levow, 2020 yılının Eylül ayında evinden yürüyüş yapmak için çıktı. Etrafı dolaşıp sporunu yaptıktan sonra evine dönmeye karar verdi. Yanında köpekleri de vardı ve köpeklerden biri önlerinde hissettiği bir şeyden rahatsız olmuşa benziyordu. Köpeğinin bir anda havlayıp olduğu yerde zıplaması ile birlikte Renee, yanlış bir şeyler olduğunu fark etti.

Haberin Devamı

KAÇIŞ OLMADIĞINI FARK ETTİ...

Ağaçların arasından büyük bir kara ayı üstlerine doğru koşuyordu. Koşmayı düşündü ancak ayının onu yakalayacağını tahmin edip hareket edemedi. Her şeyin sona erdiğini düşünüyordu.

Aklına internette gördüğü bilgiler geldi. Ayıyla karşılaşma durumunda yüksek sesler çıkarıp kendini olduğundan büyük göstermenin yararlı olduğu bilgisini hatırlıyordu. Bunun üzerine ikisini de yapmaya karar verdi ancak ayı tepeden aşağı Renee'nin üzerine doğru koşmaya başladı.

Ayı fazla derecede yaklaştığında Renee'nin yanındaki dişi köpeğe iki kez vurdu. Köpek karşılık vererek ayıyı ısırmaya çalışsa da Renee'nin daha büyük olması ve daha çok tehdit oluşturması dolayısıyla ayının ilgisi onun üzerindeydi.

Haberin Devamı

YERDEN YERE VURUP HER YERİNİ ISIRDI

Karşısındaki ayının yaklaşık 180 boylarında ve 90 kilo ağırlığında olduğunu söyleyen Renee, ayının iki ayak üzerine kalkarak kendisine doğru geldiği sırada pençelerinden dişlerine her detayını gördüğünü belirtti.

O anları anlatan Renee şu ifadeleri kullandı:

Büyük bir hırlama sesi duyuyordum. Yüzüme o kadar yakın mesafede duruyordu ki burnuna dokunabilirdim.

Karşılıklı birbirlerine bakarak bir süre durduktan sonra ayı Renee'nin göğsüne vurarak yere düşürdü. Yere düşen kadının üzerine kapanan ayı, Renee'nin dizinin üzerini iki kez ısırdı. Sonrasında kadını fırlatan ayı bir sağdan bir soldan Renee'ye saldırarak kadının kafatasını kırdı.

"HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNMEYE VAKTİM OLMADI"

Uğradığı saldırı anında çok fazla şey düşünemediğini söyleyen Renee, "Genelde ölüme yakın anlar yaşayan insanlar hayatlarının film şeridi gibi gözlerinin önünden geçtiğini söylerler. Ben böyle bir şey yaşamadım. O kadar hızlı oldu ki hiçbir şey düşünmeye vaktim olmadı" dedi.

Ayı, kadını ısırmaya devam ediyordu. Suratını neredeyse paramparça etmişti. Tam bu noktada 'daha fazla ısırılmak istemiyorum' diye düşünen Renee, ayının boğazına sarıldı. Düşünebildiği tek şey ya ona saldırmayı deneyecekti ya da ölü taklidi yaparak ayının gitmesini umacaktı. Kaybedeği bir şeyi olmadığını düşünen Renee, kollarıyla kafasını koruyarak yuvarlanmaya başladı.

Haberin Devamı

Yere düştükten sonra ayı peşinden gelmeye devam etti. Önümüzdeki 10 dakika boyunca yüzükoyun şekilde yerde yattı. Müthiş bir sessizlik vardı. Hala ayının orada olabileceğini düşünen Renee, uzun bir süre korkutan telefonuna ulaşmayı bile denemedi.

TEDAVİ OLDU AMA KORKU SÜRÜYOR

Ayının sonunda gittiğini düşündüğü anda Renee, telefonunu alarak acil durum hattını aradı. Yaklaşık 10 dakika içerisinde kurtarma ekipleri olay yerine geldi.

Kurtarma ekibi geldiğinde oturur pozisyonda duran Renee, onları gördüğüne çok sevindi. Ancak henüz kendisinin ne halde olduğunu bilmiyordu. Ekipler anında bu soruları sormaya başladı: İyi misin? Fiziksel olarak kırılan bir yerin var mı? Bayıldın mı?

Renee'nin göğsünde büyük bir yarık vardı. Bacakları ise derin ısırık izleriyle doluydu ve bunlara dikiş atılması gerekiyordu. Yüzünün sol tarafı ve kulağının da dikişe ihtiyacı vardı. Yüzünün sağ tarafında ise kaşlarının ve kafatasının üzerinde ısırık izleri duruyordu.

Haberin Devamı

Ardından gelen ambulans Renee'yi hastaneye götürdü. Burada yapılan müdahaleler ve plastik cerrahi operasyonlarının ardından taburcu olan Renee, hala büyük bir korku duyduğunu ve çantasında sürekli ayı spreyi ile gezdiğini söyledi.