Eğitim - Kariyer 11. Sınıf Tarih Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 11. Sınıf Tarih Konuları

11. Sınıf Tarih Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 11. Sınıf Tarih Konuları

Paylaş
11. Sınıf Tarih Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 11. Sınıf Tarih Konuları

11. sınıf tarih konuları daha çok dünyanın değişen dönemlerini ele almaktadır. Bu dönemler Osmanlı tarihi ile Berber Avrupa ve dünyanın birçok farklı kısmından öne çıkar. Aynı zamanda uluslararası ilişkiler ve sermaye gibi birçok unsur yine müfredatta yer alır. 11. sınıf tarih konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 11. sınıf tarih konularını ayrıntıları ile derledik.

Özellikle uluslararası düzeyde tarihsel olaylar bu dönemde ön plana çıkmaktadır. Öğrenciler için küresel çapta yaşanan olaylar üzerinden müfredatta bilgiler verilir. Aynı zamanda bu bilgiler birçok farklı sınavda öğrencilerin karşısına çıkacak konular olarak yer almaktadır. Böylece başta üniversite sınavı olmak üzere pek çok farklı sınavda soruları kolay şekilde yanıtlama imkanı elde edilir.

Haberin Devamı

11. Sınıf Tarih Konuları Nelerdir?

Osmanlı İmparatorluğu ve uluslararası ilişkiler ile birlikte sermaye ve benzeri pek çok konu üzerinden 11. sınıf tarih dersleri yer almaktadır. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında müfredatta öğrencilerin dünya çapında tarihi bilgilere ulaşmasına imkan verilir.

- Değişen dünya dengeleri karşısında Osmanlı siyaseti

- Değişim çağında Avrupa ve Osmanlı

- Uluslararası ilişkilerde denge stratejisi

- Devrimler çağında değişen devlet ve toplum ilişkisi

- Sermaye ve emek

- 19 ve 20 yüzyılda değişen gündelik yaşam

Bu şekilde dünyanın her yerinden pek çok farklı konu uluslararası düzeyde tarihi bilgiler sunmaktadır. Diğer yandan birçok farklı sınav için gerekli olan bilgiler müfredat dahilinde öğrencilere öğretilir. O yüzden bu dönem içerisindeki bütün farklı konuları her iki dönem kapsamında öğrenmek büyük önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

1. ve 2. Dönem 11. Sınıf Tarih Konuları

Tarih konuları üzerinden iki farklı dönem ile birlikte 11. dönemi öne çıkmaktadır. Bu dönem aşamalı şekilde Osmanlı dönemi ile başlamak suretiyle sermayeler, toplum ve devlet ilişkilerinin yanı sıra uluslararası düzeyde pek çok farklı dönüm noktasını ele alınmaktadır.

1. dönem 11. sınıf tarih konuları; Öncelikle değişen dünya düzeni kapsamında Osmanlı siyaseti ele alınmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'nun bu dönem içerisinde dünyaya ayak uydurması konusunda yapılan çalışmalar gösterilir. Aynı zamanda ulusal ilişkilerde denge siyaseti ve Osmanlı İmparatorluğu ile Avrupa arasındaki ilişkiler söz konusudur. Bu dönem uzun yıllar sürecek bir dönemi kapsadığı için, detaylı biçimde ele almak suretiyle öğrencilere sunulur. Aynı zamanda birçok farklı sınav üzerinden yaygın şekilde çıkan ana konular içerisinde yer almaktadır.

2. dönem 11. sınıf tarih konuları; Söz konusu 2 dönem olduğu zaman uluslararası ilişkilerde denge siyaseti konusuna devam edilmektedir. Aynı zamanda devrimler ve emek ile sermaye gibi konular tarihi açıdan ele alınır. Değişen gündelik hayatın 19. ve 20. yüzyıldaki etkileri de yine bu dönem içerisinde önemli potansiyel teşkil etmektedir. Buna paralel olarak sanayi devrimi de elbette müfredat içerisinde yer alır.

Haberin Devamı

Bu şekilde yukarıda öne çıkan bilgiler doğrultusunda İki dönem üzerinden 11. sınıf tarih konuları öğrencilere öğretilmektedir. Sadece bir öğrenci olarak ya da sınavlar için değil, aynı zamanda gündelik yaşamda da önemli yer taşıyan bu tarihi konulara dikkat etmek gerekir. Bu dönem küresel bir tarih müfredatı olarak ifade edilebilir. Bu yüzden önemli yer taşır.