Eğitim - Kariyer 12. Sınıf Biyoloji Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 12. Sınıf Biyoloji Konuları

12. Sınıf Biyoloji Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 12. Sınıf Biyoloji Konuları

Paylaş
12. Sınıf Biyoloji Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 12. Sınıf Biyoloji Konuları

Canlı yapısı genel çerçevede ele alınarak 12. sınıf biyoloji konuları müfredat tarihinde sunulur. Özellikle genetik uygulamalar, protein ve nükleotit gibi pek çok farklı konu ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda bitkisel yapılarda hormonlar üzerinden de gerçekleşen değişim hakkında bilgiler sağlanır. 12. sınıf biyoloji konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 12. sınıf biyoloji konularını ayrıntıları ile derledik.

Bu dönem daha çok bitkiler ağırlıklı olarak gerçekleşen biyolojik unsurlar ele alınmaktadır. Üreme ve gelişme ile beraber canlılarda beslenme gibi pek çok farklı konu olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda canların temel yapı taşlarına iniş yapılarak bunların oluşumu noktasında bilgiler verilir. Biyolojik açıdan canlıların yapılarını öğrenmek için bu dönemin önemi oldukça büyüktür.

Haberin Devamı

12. Sınıf Biyoloji Konuları Nelerdir?

12. sınıf biyoloji konuları içerisinde canlıların yapı taşları ve beslenme şekilleri konusunda bilgiler ele alınmaktadır. Özellikle bitkilerde fotosentez ile başlamak suretiyle pek çok farklı yapı taşları hakkında bilgiler önü çıkar. Tabii protein ve nükleotit gibi pek çok farklı yapı taşı kapsamında sentezler üzerinden de genel bilgiler öne çıkmaktadır. Bu bilgiler her iki dönem kapsamında sıralı şekilde verilerek öğrencilere müfredat doğrultusunda öğretilir.

- Nükleik asitler

- Protein sentezi

- Genetik uygulamalar

- Fotosentez

- Fotosentez ve kemosentez

- Solunum

- Bitkisel yapılar

- Bitkisel hormonlar

- Bitkilerde madde taşıması

- Bitkilerde üreme

- Canlar ve çevre

Bu ana başlıklar altında 12. sınıf biyoloji konuları gerekli müfredat doğrultusunda sırasıyla öğrencilere sunulur. Kendi içerisinde geniş yelpazeye ayrılan bu konular özellikle bitkiler ve canlılar üzerinden gelişimi, yaşamda kalma sürecini ele almaktadır.

Haberin Devamı

1. ve 2. Dönem 12. Sınıf Biyoloji Konuları

Her iki dönem kapsamında 12 sınıf biyoloji konuları ağırlıklı olarak bitkiler üzerinden ele alınmaktadır. Zamanda canlı yapı taşları ile beraber canların hayatlarının sürdürebilmesi noktasında gerekli kimyasal ve fiziksel süreç üzerinden konular öne çıkar. Özellikle bu müfredat canlıların biyolojik açıdan kökenine inerek pek çok farklı bilgiyi sağlamaktadır.

1. dönem 12. sınıf biyoloji konuları; Ağırlıklı olarak bu dönem içerisinde bitkilerin yapmış olduğu fotosentez ve süreci ön plana çıkar. Ancak aynı zamanda canlıların yapı taşları doğrultusunda solunum, nükleik asitler ve protein sentezleri de yer almaktadır. Doğrudan bu dönem canlılara odaklanır ve öğrencilerin bitkiler başta olmak üzere diğer canlılar üzerinden yaşam bilgilerini sunar.

2. dönem 12. sınıf biyoloji konuları; Bu dönem içerisinde ise öğrenciler biyoloji açısından bitkilerin yapıları ve hormonları ile her türlü bilgiye erişimi sağlar. Özellikle de bitkilerde üreme ve madde taşınmasının yanı sıra çevre ile ilişkisi konusunda bilgiler sağlanmaktadır. Böylece fotosentez üzerinden üreme, besin kaynağı ve benzeri birçok farklı konu eşliğinde bitkiler tamamlanır. Tabii sadece bitkiler değil aynı zamanda canlılar ve canlıların çevresi ile ilişkisi kapsamında da bilgilere yer verilir.

Haberin Devamı

Özellikle söz konusu fotosentez ve canlıların yapı taşları olduğunda birçok farklı sınavda çıktığını söylemek mümkündür. O yüzden bu sınıf içerisinde verilecek olan konuların temel olarak öğrenilmesi büyük önem taşımaktadır. Öğrenciler bu sayede almış oldukları bilgiler kapsamında sonraki sınavlarda başarılı olma şansını elde eder.