Eğitim - Kariyer 12. Sınıf Edebiyat konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 12. sınıf Edebiyat konuları

12. Sınıf Edebiyat konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 12. sınıf Edebiyat konuları

Paylaş
12. Sınıf Edebiyat konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 12. sınıf Edebiyat konuları

12. sınıf edebiyat konuları aynı zamanda öğrencilerin hayal gücünü geliştirecek farklı türleri ele almaktadır. Bu dönem içerisindeki ana konularda roman, şehir ve hikaye gibi daha birçok değişik tür yer almaktadır. 12. sınıf edebiyat konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 12. sınıf edebiyat konuları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Öğrenciler bu dönem içerisinde yer alan konuları öğrenerek yazım türleri hakkında bilgi elde eder. Aynı zamanda bu durum okuma ve anlama konusunda öğrencileri geliştirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında bu yıl verilen müfredat içerisinde roman ve hikaye ile birlikte tiyatro ve deneme gibi daha birçok konu ön plana çıkıyor. Öğrenciler kendisini geliştirmekle beraber aynı zamanda İlerideki farklı sınavlar için güçlü bir temel oluşturur.

Haberin Devamı

12. SINIF EDEBİYAT KONULARI NELERDİR?


Edebiyat ve felsefe arasındaki ilişki ile başlayan 12. sınıf edebiyat konuları, daha sonra birçok farklı yazım türü üzerinden devam eder. Özellikle bu dönem edebiyat açısından en zevkli konuları barındırmaktadır. Öğrenciler bütün bu konular hakkında teknik bilgileri alarak nasıl ve ne şekilde yazım gerçekleştireceklerine dair bilgi sağlar.

- Edebiyat üzerinden felsefe ve tarihi
- Hikaye
- Şiir
- Roman
- Tiyatro
- Deneme
- Nutuk, söylev

Bu şekilde yukarıda verilen birçok ana konu doğrultusunda öğrenciler edebiyata giriş ile birlikte farklı yazım türlerini öğrenme şansı elde eder. Üstelik cumhuriyet öncesi ya da Cumhuriyet sonrası hem edebiyat hem de yazım türleri konusunda da bilgi alma şansı olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 12. SINIF EDEBİYAT KONULARI


12. sınıf edebiyat konuları 2. dönem kapsamında öğrencilere yazım çeşitleri hakkında her türlü bilgiyi sağlar. Bunlar teknik detaylar ve aynı zamanda pratik ve teorik olarak öne çıkar. Öğrenciler bütün farklı yazım türleri hakkında bilgileri elde ederken, bu konuda yazma deneyimini de geliştirir.

1. dönem 12. sınıf edebiyat konuları; 1. dönem itibari ile öncelikle edebiyata giriş yapılır ve felsefe üzerinden ilişkisi değerlendirilir. Aynı zamanda edebiyat ve dilin tarihinin yanı sıra dil bilgisine de giriş yapılmaktadır.

Tabii bu bağlamda noktalama işaretleri ve yazım üzerinden de bilgiler sağlanır. Bu dönem içerisinde yazın türleri arasında ise hikaye ve şiir yer alır. Öğrenciler bu ana başlıklar kapsamında ilk dönemi tamamlayarak güçlü bir giriş gerçekleştirmiş olur.

2. Dönem 12. sınıf edebiyat konuları; Bu dönem kapsamında ise yazım türlerine daha geniş yelpazede zaman ayrılır. Özellikle bunlar içerisinde roman, tiyatro ve deneme ile beraber nutuk ve söylev gibi konular yer almaktadır.

Bu şekilde yazım türleri 12 sınıf ile birlikte edebiyat üzerinden tamamlanır. Böylece öğrenciler bütün farklı yazım türlerini hem pratik hem de teorik olarak öğrenmek suretiyle teknik üzerinden nasıl yazacaklarına dair bilgi alır.

Yukarıda verilen iki farklı dönem ile birlikte hem edebiyat ve felsefe ilişkisi hem de birçok farklı yazım türü konusunda bilgiler sağlanmış olur. Bu durum gelecekte öğrencilerin önemli oranda işine yarayacak konular olurken, aynı zamanda sınavlarda başarılı olmaları noktasında oldukça etkilidir. O yüzden bu sınıf içerisinde iki farklı dönem kapsamında öğrenciler buna önemli zaman ayırmalıdır.

Haberin Devamı