Eğitim - Kariyer 2022 KPSS tercih kılavuzu indir! KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

2022 KPSS tercih kılavuzu indir! KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

Paylaş
2022 KPSS tercih kılavuzu indir! KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM, Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercihleri tarih paylaştı. ÖSYM’nin açıklamasının ardından KPSS tercih kılavuzu sorgulamaları da arttı. Peki KPSS tercihleri ne zaman başlar? İşte 2022 KPSS tercih kılavuzu ile ilgili bilgiler…

KPSS oturumlarının bitmesiyle birlikte tercih işlemleri ile ilgili detaylar merak ediliyor. Adayların puanlarına göre tercihlerin belirleneceği 2. yerleştirme tarihleri açıklandı. Peki lisans, önlisans ve ortaöğretim KPSS tercih tarihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ais.osym.gov.tr internet sayfası üzerinden Türkiye Cumhuriyet Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak tercih kılavuzuna erişim sağlanılabileceğini duyurdu.

Öte yandan 30 bin personel alımı için adayların tercihlerini, 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihlerinde yapabileceği kaydedildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2022 KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM’nin paylaştığı açıklamaya göre KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık 2022’de başlayıp 28 Aralık 2022’de son bulacak.

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

ÖSYM tarafından bazı kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme tarihleri açıklanırken kılavuz henüz açıklanmadı. Bundan dolayı; kontenjan, branş, kadro dağılımı henüz bilinmiyor. Açıklandığında haberimizde yer alacak.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu kapsamında yapılacak. ÖSYM'nin resmi sayfası 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel tercih başvurusu yapılabilecek.

ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ