Eğitim - Kariyer 7. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 7. sınıf matematik konuları

7. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 7. sınıf matematik konuları

Paylaş
7. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 7. sınıf matematik konuları

Ünite olarak ele alınması suretiyle 7. sınıf matematik konuları farklı dönemler üzerinden öğrencilere sunulur. Özellikle de matematik üzerinden temel anlamda öğrencilere liseye hazırlamak için önemli konular yer alır. 7. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 7. sınıf matematik konuları hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Aynı zamanda ortaokul olarak da ifade edilebilecek olan 7. sınıf, farklı matematik konuları üzerinden güçlü bir temele başlar. Bu temel arkasından lise ile birlikte üniversitede de işe yarayacak olan konular sağlamaktır. O yüzden bu dönem içerisinde öğrencilerin her iki dönem kapsamında konuları iyi anlaması gerekir.

Haberin Devamı

7. SINIF MATEMATİK KONULARI NELERDİR?


Bu dönem içerisinde öğrenciler farklı matematik işlemlerini öğrenerek çözme yeteneklerini geliştirirler. Özellikle de anlatılan farklı konular öğrencilerin daha kolay ve kısa yoldan matematiksel işlemleri yapmasına imkan vermektedir. Çünkü bu konuda farklı ve kolay kullanılacak değişik formüller ön plana çıkar ve öğrencilere aktarılır.

- Tam sayılar eşliğinde işlemler
- Rasyonel sayılar
- Cebirsel ifadeler
- Oran ve orantı
- Doğrular ve açılar
- Veri analizi

Bu gibi birçok farklı konu üzerinden 7. sınıf matematik temeli oluşturulmaktadır. Bu temel içerisinde sayıların farklı konulara ayrılması doğrultusunda güçlü bir bilgi oluşturulur. Öğrenciler genel açıdan sayıları öğrenmesi ile beraber bu sayılar üzerinden nasıl işlem yapacağına dair bilgiler alır. O yüzden hem birinci hem de ikinci dönem kapsamında öğrencilerin bu konuları iyi bilmesi çok önemlidir.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 7. SINIF MATEMATİK KONULARI


7. sınıf üzerinden matematik konuları öğrencilere 2. dönem kapsamında sunulmaktadır. Özellikle 1. dönem dahilinde öğrenciler alışırken, 2. dönem ile birlikte daha da yoğun şekilde konulara giriş yapar. Bu konuda aşamalı olarak ve sıralı şekilde 7. sınıf matematik konularını ele almak mümkün.

1. dönem 7. sınıf matematik konuları; Bu dönem içerisinde matematik konuları ele alındığında tam sayılar, rasyonel sayılar ve cebirsel ifadeler ile denklem eşitlik yer almaktadır. Aynı zamanda bu konular kendi içerisinde geniş yelpazede farklı konuları ele alır. Özellikle sayılar üzerinden toplama, çıkarma ve bölme ile çarpma gibi işlemler doğrultusunda kolay yollar ifade edilmektedir.

Örneğin rasyonel sayılar ele alındığında bunların sayı doğrusu üzerinde gösterilmesi ve matematiksel işlemlerin nasıl yapılması gerektiği konusunda formüller ele alınır. Diğer yandan ilk defa denklem ve eşitlik konularına girilerek temeli atılır.

2. dönem 7 sınıf matematik konuları; Aynı şekilde bu dönem içerisinde yine tam sayılar, rasyonel sayılar ve cebirsel ifadeler ile denklem ön plana çıkar. Ancak bunun dışında bazı konular yine ekleme olarak öğrencilere sunulur. Bunlar arasında oranı ve orantı, yüzdeler, doğru ve açılar ile beraber çokgenler gibi konular bulunmaktadır.

Bu açıdan her bir konu öğrencilere hem matematiksel işlemler hem de geometrik kapsamda işlemlerin yapılması konusunda bilgi vermektedir. Öğrenciler çok daha kısa yoldan birçok farklı problemi hızlı şekilde ve kısa zamanda yapma imkanı elde eder. Bu dönem aynı zamanda liseye hazırlık olarak da ifade edilebilir. Öğrenciler ileride alacakları güçlü konular açısından birçok farklı matematik konularının temelini bu dönem içerisinde öğrenir.

Haberin Devamı