Eğitim - Kariyer 1. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. ve 2. Dönem 1. Sınıf Matematik Konuları

1. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. ve 2. Dönem 1. Sınıf Matematik Konuları

Paylaş
1. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 1. ve 2. Dönem 1. Sınıf Matematik Konuları

Matematiğin tanımı ile başlayan 1. dönem matematik konuları, çocukların bu konuya girişine olanak tanır. Aynı zamanda doğal sayılar ile yapılacak işlemler, uzamsal ilişkiler ve ölçme gibi pek çok farklı konu yer almaktadır. 1. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 1. sınıf matematik konuları hakkında tüm detaylar.

Basit konular üzerinden başlayan 1. sınıf matematik konuları, aynı zamanda temel düzeydir. Çocukların sayıları tanıması, işlem yapma yeteneğini geliştirmeye başlaması gibi durumlar üzerinden ele alınır. Özellikle toplama ve çıkarma ile benzeri işlemlerin basit düzeyde alındığı bir sınıf olarak öne çıkar. Aynı zamanda geometrik cisimlere de yine bu dönem içerisinde giriş yapılmaktadır.

Haberin Devamı

1. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

Birçok farklı konuyu yer aldığı 1. sınıf matematik içerisinde çocuklar için önemli bir temel oluşturulmaktadır. Çocuklar matematiğin ne olduğunu öğrenirken sayıları öğrenme şansı elde edilmektedir. Diğer yandan geometri ile beraber sayıları ölçme gibi birçok farklı konunun da bu açıdan ele alındığını söylemek mümkündür.

- Uzamsal ilişkiler

- Tartma

- Doğal sayılar

- Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri

- Paralarımız

- Zaman ölçme

- Geometrik cisimler ve şekiller

Bu şekilde yukarıda öne çıkan farklı ana başlıklar doğrultusunda 1. sınıf konuları matematik üzerinden ele alınmaktadır. Çocuklar matematiği öğrenirken aynı zamanda ölçme işlemleri konusuna hakim olma şansı elde eder. Tabii bu durum ilk defa okula başlayan bu çocuklar için temel düzeyde ele alınarak gelecek sınıflar adına güçlü hale getirilir.

Haberin Devamı

1. ve 2. Dönem 1. Sınıf Matematik Konuları

Bu iki dönem içerisinde çocuklar için birçok farklı temel matematik konusu ele alınmaktadır. Özellikle de iki bölüm dahilinde kendi içerisinde geniş yelpaze altında bölünen bu ana başlıklar, çocuklara matematiğin tanımını sağlar. Doğal sayılar, uzamsal ilişkiler, para birimlerini öğrenmek ya da geometrik cisimler gibi daha pek çok konu yer almaktadır.

1. Dönem 1. sınıf matematik konuları; Bu dönem içerisinde çocuklar daha çok uzamsal ilişkiler ile beraber sayıları öğrenme dönemini yaşar. Özellikle doğal sayılardan başlamak suretiyle toplam ve çarpma işlemleri öğrenir. Böylece çocuklar doğal sayıları öğrenmek suretiyle çok daha rahat şekilde diğer işlemleri de yapma imkanı elde eder. Tabii diğer yandan çocukları matematiği öğrenme konusunda belirli bir tanım üzerinden de giriş gerçekleşmektedir. Bütünüyle onların anlayacağı dilde bir müfredat ele alınmaktadır.

1. Dönem 1. sınıf matematik konuları; 2 dönem itibarı ile matematik konuları çocuklar için para öğrenme ve aynı zamanda zaman ölçme üzerinden devam eder. Bundan sonra ise geometriye giriş yapılı ve cisimler ile şekiller hakkında birçok farklı bilgi temel olarak sunulur.

Öğrenciler almış oldukları bu temel bilgiler doğrultusunda geometriye giriş yapma şansı elde eder. Bunlar içerisinde üçgen, daire, kare ya da dikdörtgen gibi pek çok farklı şekil kapsamında temel bilgi oluşturulmaktadır.

Haberin Devamı

Bu şekilde yukarıda verilen her iki dönem kapsamında öğrenciler doğru şekilde matematiği anlar ve idrak eder. Böylece basit bir temel oluşturulması ile birlikte ileriki sınıflarda matematiğin farklı düzeyleri konusunda daha iyi anlama kapasitesine sahip olurlar. O yüzden bu dönem içerisinde matematik konuları ana başlık altında büyük öneme sahiptir.